Categorii
Adolescent Boli Copil mic Școlar

Varicela la copil

Esențialul despre varicelă la copil

Varicela sau vărsatul de vânt este o boală contagioasă produsă de virusul varicelo-zosterian. Boală a “copilăriei”, varicela va afecta orice micuț, mai devreme sau mai târziu.

Și adulții se pot îmbolnăvi de varicelă, dacă nu au avut-o în copilărie, formele de varicelă ale adulților fiind mai severe decât cele ale copiilor.

Varicela este extrem de contagioasă, o persoană care nu a avut boala are peste 90% şanse să se îmbolnăvească dacă vine în contact cu un bolnav. De aceea este bine de știut că varicela poate fi prevenită prin vaccinare începând cu vârsta de 1 an.

Cum se transmite varicela?

Boala se transmite prin particulele provenite din secreţiile nazo-faringiene ale bolnavilor dar şi prin contactul cu lichidul veziculelor prezente pe piele, în timpul erupţiei bolii.

Un bolnav poate transmite varicela începând cu 2 zile înaintea apariţiei erupţiei şi se menţine contagios până în momentul când toate bubițele de pe piele şi mucoase au făcut crustă.

Perioada medie incubaţie a bolii (timpul scurs din momentul contactului cu un bolnav până la declanşarea bolii) este de 2 săptămâni dar au fost raportate şi perioade de doar 10 zile precum şi unele mai lungi, care merg până la 3 săptămâni.

Deşi în marea majoritate a cazurilor, boala oferă imunitate pe viaţă pentru varicelă, au fost raportate cazuri rare de reinfecţie.

Simptomele de varicelă

Simptomele iniţiale ale varicelei sunt similare unei viroze:

În 24 de ore începe să apară erupţia pe piele, iniţial sub forma de mici pete roşii care seamănă cu muşcăturile de insectă. Acestea se transformă rapid în vezicule pline cu lichid.

Bubițele apar prima dată pe abdomen, spate sau faţă şi se extind peste tot precum şi pe pielea capului, la nivelul mucoaselor (bucală, anală, genitală).

Ulterior veziculele se vor sparge lăsând o rană care va forma o crustă ce se desprinde în 7-14 zile lăsând o zonă mai depigmentată pe piele.

Erupţia din varicelă apare în valuri, în primele zile de boală. În general, din ziua a patra nu mai apar elemente noi pe piele şi în ziua 6-8 ne aşteptăm ca toate veziculele de piele să fi făcut crustă.

În momentul în care toate bubiţele prezintă aceste cruste, copilul nu mai este contagios și poate să iasă din izolare.

Poze cu erupția din varicelă în diferite stadii puteți vedea aici.

Formele ușoare de varicelă

Există copii care fac forme foarte ușoare de varicelă, fără febră și cu o erupție redusă la câteva bubițe. Cel mai des întâlnim astfel de forme ușoare de varicelă la copiii preșcolari.

De multe ori, părinții confundă bubițele cu mușcăturile de insectă, neștiind că este vorba despre varicelă. Trebuie știut că un copil cu formă ușoară de varicelă este la fel de contagios ca un copil cu simptome mai importante și trebuie să stea acasă. De aceea este important ca părinții să fie atenți la orice tip de erupție pe care un copil o are.

Diagnosticul varicelei

Stabilirea diagnosticului de varicelă se face în urma examinării copilului. Febra urmată de erupția specifică sunt suficiente pentru a diagnostica boala.

Chiar dacă există posibilitatea dozării anticorpilor specifici pentru virusul varicelic, la un laborator, acest lucru nu este necesar de rutină.

În cazuri rare, atunci când pacientul se prezintă în prima zi de erupție, cînd bubițele sunt încă de aspect roșu (fără lichid) poate fi nevoie de un control a doua zi pentru confirmarea diagnosticului. Până a doua zi este obligatoriu ca leziunile roșii să acumuleze lichid sau să se spargă, dacă vorbim de varicelă.

Varicela are unele similitudini cu alte boli virale cum sunt boala gură-mână-picior sau herpangina. De aceea este necesar să consultați pediatrul pentru clarificarea diagnosticului.

Tratamentul varicelei

 1. Antitermice. La debut, varicela produce febră, uneori cu valori ridicate, de aceea se impune folosirea de antitermice. Se va administra Paracetamol pentru scaderea temperaturii. ESTE INTERZISĂ FOLOSIREA ASPIRINEINu se recomandă folosirea ibuprofenului deoarece acesta poate agrava erupția. Puteți citi mai multe despre cum tratăm acasă febra aici.
 2. Loţiuni cu calamină (mentolate). Acestea se aplică pe piele şi sunt utile în reducerea mâncărimilor cauzate de erupţie. Calamina nu va fi aplicată pe mucoase (gură, genitală, anală) şi nici în jurul ochilor.
 3. Antihistaminicele. Medicamentele de acest tip pot fi folosite pentru a încerca reducerea mâncărimilor cauzate de boală. Se recomandă doar tratamentul oral! Cremele și loțiunile cu antihistaminic nu vor fi aplicate pe pielea bolnavului de varicelă.
 4. Aciclovirul este un medicament antiviral şi se foloseşte doar în cazul pacienţilor cu risc crescut de complicații sau forme severe de varicelă, sub directă supraveghere medicală.

Îngrijirea copilului cu varicelă

1. Baia nu este interzisă în timpul bolii şi nu cauzează extinderea erupţiei, contrar credinţelor populare. Pentru reducerea mâncărimilor se poate îmbăia copilul în apă în care aţi pus 2 căni de faină de ovăz care are un efect calmant la nivelul pielii. Făina de ovăz se găseşte la magazinele naturiste. Între băi se pot folosi compresele reci.

Baia este interzisa in varicela, mituri din pediatrie

2. Ştergerea pielii după spălare se va face prin tamponare cu un prosop curat, nu prin frecare.

3. Oferiţi copilului alimente mai reci, moi şi puţin condimentate deoarece veziculele din gură pot fi extrem de dureroase iar căldura, sarea sau acizii (citricele) pot exacerba durerea. Nu este necesar un regim alimentar special în varicelă, copilul poate mâncă orice dorește dacă nu are disconfort în gură.

4. Administraţi paracetamol dacă copilul se plânge de durere cauzată de leziunile de la nivelul mucoaselor.

5. Împidicaţi scărpinatul. Tăiaţi unghiile şi menţineţi-i măinile curate pentru a evita riscul de suprainfecţie a bubiţelor. În cazul copiilor mai mici puteţi să le puneţi mănuşi pentru a preveni scărpinarea, mai ales pe timp de noapte. Ruperea crustelor poate lăsa cicatrici definitive!

Cât ținem acasă un copil cu varicelă?

Varicela face parte din grupul bolilor cu contagiozitate maximă, de aceea este importantă respectarea regulilor de izolare la domiciliu a bolnavilor, până la vindecare.

Se recomandă ca un bolnav de varicelă să nu frecventeze colectivitatea 10 zile de la debutul simptomelor. Acest lucru este valabil și pentru copiii cu forme ușoare de varicelă, și ei sunt contagioși.

Nu este interzis să ieșim din casă, la aer, dacă suntem bolnavi de varicelă, cu condiția să nu intrăm în contact cu nicio persoană sănătoasă care ar putea lua boala.

Cât de periculoasă este varicela?

Varicela la un copil sănătos este, de regulă, o boală benignă care se vindecă fără tratament şi nu produce complicaţii. 

Chiar dacă, în general, boala nu este severă, disconfortul cauzat de mâncărimi, riscul de a rămâne cu cicatrici permanente precum și izolarea obligatorie minim 10 zile fac din varicelă o boală care ar trebuie evitată prin vaccinare. 

Există însă categorii cu risc crescut care pot dezvolta forme severe de boală:

 • sugarii mici
 • copiii imunodeprimați
 • bolnavii cronici
 • adolescenții
 • adulții care nu au avut niciodată varicelă
 • gravida în ultimul trimestru de sarcină (boala poate afecta fătul)

Complicațiile varicelei

Bolnavii cu o stare de sănătate bună dezvoltă rar complicaţii ale bolii iar acestea sunt cauzate de infecţia leziunilor de pe piele datorită unei igiene precare.

Părinții trebuie să știe ca este obligatoriu dușul zilnic al copilului cu varicelă. Dacă nu se menține igiena pot să apară infecții deosebit de neplăcute, unele care necesită spitalizare.

photo of a child bathing
Photo by cottonbro studio on Pexels.com

Categoriile de bolnavi risc crescut pot face însă forme grave de boală care se pot complica cu pneumonie, tulburări neurologice, hepatită. De aceea este bine ca în cazul copiilor cu risc crescut boala să fie monitorizată de un medic, eventual chiar în spital.

Riscul de cicatrici definitive pe piele este o altă problemă serioasă pe care o poate aduce vărsatul de vânt. Nu se știe de ce anumiți copii sunt predispuși la cicatrici, nu este ceva ce putem anticipa. De aceea este prudent să prevenim varicela prin vaccinare, cicatricile care rămân în urma bolii nu au tratament.

Părinții trebuie să știe că virsului varicelei rămâne definitiv în corp după trecerea prin boală și se poate activa la maturitate declanșând o boală foarte neplăcută numită zona zoster. Această problemă nu există în cazul copilului vaccinat împotriva varicelei.

În final, ca orice infecție virală generalizată, varicela duce la o slăbire a imunității în săptămânile de după boală. Acest lucru face copilul mult mai vulnerabil la alte îmbolnăviri din colectivitate.

Când contactăm pediatrul?

 • dacă copilul are febră mai mult de 4 zile
 • dacă copilul respiră greu sau tuşeşte
 • dacă suspectaţi infecţia bubițelor (înroşire, umflare, căldură, durere locală, formarea de puroi)
 • dacă copilul acuză dureri severe de cap
 • dacă copilul este ameţit, somnolent
 • dacă copilul nu suportă lumina, dacă merge cu dificultate, are gâtul rigid sau vomită

Dacă alegeţi să duceţi copilul la cabinetul pediatrului, anunţaţi medicul în prealabil că veţi veni cu un pacient suspect de varicelă, boala fiind extrem de contagioasă pentru cei din jur!

Prevenirea varicelei prin vaccinare

Odată cu introducerea vaccinului care previne boala, frecvenţa varicelei a scăzut considerabil. În majoritatea țărilor dezvoltate, copiii sunt imunizați împotriva varicelei în programele naționale, gratuit.

Actual se recomandă vaccinarea tuturor copiilor începând cu 1 an dar şi a adulţilor care nu au avut niciodată varicelă. Contrar miturilor populare, nu există nici un avantaj în a face boala, vaccinarea este recomandată universal ca metodă de prevenție a varicelei.

Vaccinul (Varilrix, Varivax) se poate administra începând cu 9 luni, în două doze la interval de 4-6 săptămâni. În România acest vaccin nu a intrat in schema națională de vaccinare încă. El se poate cumpăra din farmacii, prețul vaccinului Varilrix fiind în jur de 195 de lei.

Mai multe informații despre vaccinurile opționale în România găsiți aici.

Vaccinarea după contact cu un caz confirmat de varicelă

O particularitate a vaccinului împotriva varicelei este că se poate administra și imediat după expunerea copilului la un caz confirmat de varicelă.

Vaccinarea cu Varilrix sau Varivax în primele 72 de ore de la expunerea la virus scade mult șansa de îmbolnăvire și asigură o formă de boală mai ușoară, chiar dacă aceasta se declanșează. Desigur, efectul este cu atât mai bun cu cât vaccinăm cât mai repede după ce s-a întâmplat contactul cu bolnavul de varicelă. Dacă au trecut mai mult de 3 zile, vaccinarea nu mai este utilă.

Citiți și: Mituri din pediatrie

surse: https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/chickenpox/diagnosis-treatment/drc-20351287

174 de răspunsuri la “Varicela la copil”

Buna seara,
Fetita mea in varsta de 1 an este suspectata de pojarel. Ca simptome ganglionii de la ceafa inflamati, gatul usor inflamat, o eruptie usor sesizabila pe piele, inapetenta. Boala a debutat vineri cu temperatura de 38.6, apoi 38.8 si diaree.Stiam de cateva simptome in cazul acestei boli, insa diareea ar pute avea alta cauza?
De asemenea dr. mi-a recomandat lapte fara lactoza in conditiile in care copilul este alaptat la san (inca).
Si as vrea sa va intreb daca in aceasta situatie se impune vreun regim alimentar, stat in casa etc.
Multumesc

Diareea poate fi o consecinta a bolii. Copiii mici fac adesea diaree in context de raceli, boli infectioase, etc.

Daca copilul este alaptat nu este necesar sa-l puneti pe lapte fara lactoza.

Este bine sa-i dati mancare de regim pt diaree, fara dulciuri, grasimi, mancare usoara, fiarta, multi morcovi, banane, orez.

E bine sa stea in casa atat timp cat are febra si o zi dupa ce nu mai face febra.
Daca febra a trecut si ea se simte bine, puteti sa o scoateti afara.

Boala a debudat cu diaree si febra, si in week end nu a avut cine sa o vada pe fetita. In consecinta i-am administrat la fiecare 4 ore Panadol alternat cu Nurofen timp de 3 zile (de vineri pana luni pana am fost la dr). Ar putea avea vreo consecinta?
De asemenea dupa vizita la dr ni s-a prescris Ercefuryl pt diaree deoarece scaunele sunt apoase de 4 zile si nu cedeaza cu regim alimentar.
Mentionez ca si dr a stat in dubiu daca sa ii administreze antibiotic sau nu, adica nu este genul care sa apeleze imediat la antibiotic. De asemenea continuam si cu Linex, Hidrasec si Debridat.

Si am uitat sa va spun ca luna aceasta era programata la vaccinul de 1 an. Ce se intampla daca va fi vaccinata anti rubeola in conditiile in care a facut deja boala.
Multumesc mult

Nu se intampla nimic daca este vaccinata chiar daca a avut boala.

Este bine cum i-ati dat Nurofenul si Panadolul pentru febra.

Administrati tratamentul prescris pentru diaree. Ar trebui sa cedeze in cateva zile boala. Daca nu trece, efectuati si analize de scaun, examen coproparazitologic, coprocultura, coprocitograma.

Am o fiica de 14 ani care este in faza de eruptie.Are toate simptomele: dureri de cap, mancarimi, inapetenta. Problema se pune la sora ei care are 16 ani si are amiotrofie spinala. Au stat impreuna cu o seara inainte de aparitia veziculelor. Acum sint separate, fiecare in camera ei, vorbesc pe mess, sau prin telefon. E posibil sa faca varicela si ea? Se poate face ceva ca cea mare sa nu faca boala, vreun vaccin, ceva? Mai am o problema : pe 7 august avem bilet la mare. Mai putem merge sau pierdem concediul? Fetele abia asteptau! Multumesc.

Scuzati-ma! Am uitat sa intreb. Pot sa le dau aciclovir? Si lacea care are deja eruptia si la cea mare, preventiv?

Fata cea mica a fost contagioasa inainte de aparitia veziculelor deci si cea mare poate face boala. Vaccinul nu mai este eficient in acest moment pentru ca nu va avea timp sa-si faca efectul pana la declansarea bolii care apare in 10-14 zile (daca cea mare s-a infectat de la cea mica). Exista (in strainatate, cel putin) o imunoglobulina injectabila care se poate administra profilactic dar trebuie sa consultati un medic infectionist pentru mai multe amanunte.

Legat de aciclovir: daca la cea mica au trect peste 48 de ore de la aparitia eruptiei, aciclovirul nu mai este indicat.
La cea mare i-ati putea administra profilactic, sub supravegherea medicului care o are in evidenta, se practica aceasta profilaxie la bolnavii cronici si s-a dovedit ca are efecte.

Buna ziua,
Fiul meu (4ani)a avut o eruptie pe piele (vreo 10-15 bubite) am presupus ca e varicela, erau niste pete rosii pe care sau facut niste basicute cu lichid (mai tari la atingere), nu sau spart, pur si simplu au facut o crusta mica si au disparut. Zic am presupus pentru ca acum mi-au aparut si mie (la interval de 2 saptamani)m-am dus la medicul de familie si dansa nu pute zice cu certitudine daca e varicela datorita faptului ca erau tari. Azi la trei zile dupa consult am mai multe si am si mancarimi dar tot tari sunt. Este oare varicela sau e posibil sa fie altceva? Mentionez ca am 30 de ani si in afara de bubitele astea nu am si nu am avut alte simptome.
Va rog frumos daca puteti sa ma lamuriti ca stau ca pe ghimpi pentru ca am vrea sa mergem la mare.
Va multumesc

Felul in care descrieti bubitele e foarte sugestiv pentru varicela. La fel si faptul ca la dumneavoastra au aparut la 2 saptamani dupa copil (2 sapamani e perioada de incubatie a varicelei).
E posibil sa fi facut o forma foarte usoara (atat copilul cat si dvs), fara febra si fara stare generala proasta, care se va vindeca repede.

E bine de stiut ca atat timp cat aveti basicute cu lichid puteti transmite boala mai departe. Dupa ce basicutele se transforma in crusta, boala nu mai e contagioasa pentru cei din jur.

Cred ca ideal ar fi sa mergeti la un dermatolog maine pentru a stabili mai clar despre ce a vorba si a putea stii daca e oportuna o vacanta in aceste zile.

In cate zile apar toate bubitele?
Copilul mai tuseste in anumite momente ale zilei,datorita varicelei?

In majoritatea cazurilor toate bubitele apar in primele 1-2 zile. Mai rar, ele pot sa mai apara si in zilele 3 sau 4, in functie de virulenta virusului.

Motivul tusei trebuie stabilit in urma unui consult la pediatru.

Buna ziua!
Fetita mea are 4 ani si la doua zile dupa aparitia bubitelor,a aparut infectie a amigdalitelor ,temperatura 39. Doctorul pediatru ne-a prescris pe linga antitermice si antibiotic Azitromicina 200mg,4ml la 24 ore.Exista posibilitatea ca varicela sa nu mai evolueze din cauza antibioticului?

am si eu o intrebare….copilul are 7 ani si a facut varsat de vant…se spune ca nu trebuie sa il spal, sa ii fac baie .
il tratez cu alcool metolat, mixtura si albastru de metil, dar baie pot sa ii fac? si daca da cand? va rog sa imi raspundeti..

Puteti sa ii faceti baie in mod normal avand grija ca atunci cand stregeti pielea de apa sa nu frecati ci sa tamponati. Spalarea este indicata, contrar credintelor populare, pentru ca murdaria care se acumuleaza pe piele poate sa cauzeze infectia bubitelor

am si eu o intrebare,dupa ce s-au format crustele si au trecut 2 saptamani de cand sa instalat boala,pot scoate copilul afara?

as vrea sa va intreb si eu ceva,am varicela de 3zile si inca nu s.a facut cojite si nici nu se sparg..pe maini si picioare inca mai sunt pete care curand o sa se faca besicute…as vrea sa stiu cand incep sa se transforme in crusta sau sa se sparga?si as mai vrea sa stiu de ex din gresala am mai spart din bubite-ba noaptea cand ma mutam de pe o parte pe alta ba ziua din greseala-o sa ramana semne, cu toate ca nu m.am scarpinat:-s

Cojile urmeaza dupa faza de basicute ( la interval de o zi, de regula).
Nu se poate stabili dinainte daca vor ramane sau nu semne atunci cand rupeti bubitele pentru ca nu exista o regula. De aceea este bine sa evitam, pe cat posibil, ruperea bubitelor.

buna! am si eu varicela de 7 zile si nu stiu ce sa ma mai fac, deoarece nu mi se usca bubele, nu se sparg.Pe fata s.au uscat aproape toate mai trebuie doar sa pice dar pe spate si pe piept nu se usca absolut deloc..de ce? este normal si mai ales ca cele de pe piept au fost primele asta inseamna ca le am de 7 zile si nu si-au facut nimic..ce trebuie sa fac sa se usuce mai repede? pudra mentolata sau lotiunea le usuca sau doar ajuta sa nu te mai manance? va rog astept un raspuns rapid:-s

pai da..dar am voie sa ies din casa?mai sunt maxim 10 care nu s.au facut coaja si alea sunt pe purta…am voie sa ies afara?

Buna ziua,

Baietelul meu, in varsta de 1 an si 9 luni a intrat in contact cu un alt copil bolnav de varicela acum 12 zile (mentionez ca acest baiat nu prezenta niciun semn de varicela – exceptand faptul ca, cu cateva zile inainte a varsat o singura data si a avut scaun moale).
La 5 zile dupa aceasta intalnire, baietelul meu a varsat o data si a avut scaun moale, 2 zile la rand.
Acum, dupa 13 zile de la intalnire i-au aparut pe burtica, in zona in care se inchide scutecul, o usoara iritatie dar nu este rosie, este sesizabila la mana, cand il atingi. Bubitele sunt foarte mici, nu-l mananca, cel putin deocamdata si nu au niciun fel de lichid.

Exista sanse sa nu faca bubite cu lichid? Poate face o forma mai usoara a bolii? Daca nu face aceste bube, cat timp mai este contagios?
Este adevarat ca pe perioada in care prezinta aceste bubite nu poate fi expus la soare (intreb acest lucru pentru ca urmeaza ca in 4 zile sa plecam in concediu la mare si nu stiu daca sa al iau si pe el).

Va multumesc anticipat!

Daca nu a fost vaccinat impotriva varicelei si a contactat boala, o va face, in aproximativ 2 saptamani de la expunere.

Nimeni nu poate stii daca a luat boala sau nu (daca copilul celalalt era contagios cand s-au intalnit).
Daca dezvolta boala, o va face in zilele urmatoare, asadar nu este o idee buna sa fie dus in concediu, atat pentru ca starea lui generala nu va fi buna, cat, mai ales, pentru ca va fi extrem de contagios pentru cei din jur.

Confirmarea ca este sau nu este varicela o primiti de la un pediatru care vede copilul.

Buna seara,
Am si eu o intrebare am o fetita de 1 an si 2 luni si are varicela probema este ca are bubitele uscat dar nu toate pot sa-i fac baita? si in acest timp a si racit pentru ca tuseste destul de serios poate fi o cauza a varicelei?

buna seara…fetita mea de 1 an si 5 luni e posibil sa faca varicela?am asteptat in aceeasi sala de asteptare cu o fetita cu varicela cam 30 minute.nu a atinso sau altele dar dupa cate stiam eu (sper ca stiam bine)se transmite si prin aer.acuma cam la o saptamana aproape de atunci iau iesit ceva bubite in partea din spate a gatului pana in parut si vreo cateva pe burtica(5-6)si pe spate.dar nu seamana deloc cu pozele cu bubite de varicela.in rest nu se scarpina,nu face febra,capul nu stiu daca o doare sau nu ca nu poate spune…dar dupa cum se comporta si cata energie are nu prea cred….de tusit tuseste si ii infundat nasucul dar banuiesc ca din cauza ca acuma ia trecut rinofaringita acuta.

Intr-adevar, varicela se transmite prin particulele eliminate in aer, asadar e posibil ca fetita sa fi luat boala.

Perioada de incubatie este de aproximativ 14 zile, deci e putin cam devreme. Oricum, daca apar noi bubite pe piele, e bine sa mergeti la medic pentru diagnostic.

buna seara…fetita mea in varsta de 3 ani si 3 luni a facut varicela si tot odata si eu cu ea.Au inceput sa iasa sambata apoi si dunimica si azi luni.Oare vor mai iesi?in seara asta a fcut si febra si are si ochisorul drept cam rosu.I-am administrat 5 ml de ibalgin si 5 ml de claritine si mixtura mentolata pentru mancarime.Putem iesi din casa,sa mergem la medic?daca amadoua avem varicela?ce ma sfatuiti?

Bubitele apar in valuri precedate de febra. Nu se poate afirma dinainte cate valuri de bubite vor fi, de regula dureaza cateva zile pana erup toate.

Puteti iesi din casa dar trebuie sa aveti in vedere faptul ca sunteti contagioase, cu mare probabilitate. Este bine sa stabiliti cu medicul o intalnire la sfarsitul programului, de exemplu, pentru a nu infecta alti pacienti.

Buna ziua!Sunt destul de ingrijorat.Am 16 ani si bube imi apar de vreo 5,6 zile.Am bube din cap pana in talpa.Problema e ca sunt la fel ca si cum au aparut?!.Adica sunt mari,umflate,cu lichid in ele si moi la atingere.Nu mi s-a format crusta la niciuna timp de 5 zile.E normal?Cand vor inceta sa-mi iasa?:(M-am saturat serios:(.In fiecare dimineata ma trezesc cu multe bube noi.Cand vor incepe sa se usuce?Doctorul mi-a spus ca am o varicela foarte foarte "pronuntata".

buna ziua!etita mea in varsta de4 ani are varsat de vant de 10 zile.majoritatea bubitelor au prins crusta dar du pa 8 zile i-au mai aparut 4 basicute. este normal acest lucru?

Sper ca pana in acest moment au inceput sa faca crusta. Unele foarme de varicela sunt mai accentuate dar trec toate. E bine sa ai grija in momentul in care incep sa apara crustele, sa nu le rupi, pot lasa cicatrici daca sunt rupte,

Buna ziua, fetita mea de 5 ani si 10 luni are varicela de 8 zile si au inceput sa i se mai usuce bubitele ,nu chiar toate. Intrebarile mele sunt: cand pot sa o scot afara? e nerecomandat sa iasa afara pt c e cotagioasa sau ii face ei rau?, baie pot sa-i fac? si de ce are accese de tuse?

Copilul se tine izolat pana cand se ususca toate bubitele. Acest lucru se recomanda, in principal, pentru ca este contagios atat timp cat mai are vezicule.
Se poate face baie in timpul varicelei, trebui doar putin mai multa atentie cand o stergeti ca sa nu rupeti crustele. Stergerea se face prin tamponare.
Legat de tuse, daca aceasta este deranjanta, va trebui sa consultati pediatrul copilului.

buna ziua,fetita mea de 5 ani are varicela de 5 zile si au inceput sa se usuce ,cand se poate sa iasa in colectiv?la mare anul acesta are voie?ca un medic a zis ca nu are voie anul acesta la mare si un altul a spus ca nu este nici o problema daca va merga.plecarea la mare este programata pt luna august.as vrea sa stiu cu siguranta daca este vrun risc pentru sanatatea ei.va multumesc.

Buna ziua. Am 22 de ani, sex M si de 15 zile am varicela pe care am tratato specific acasa. Toate bubitele au format o crusta tare dar nu au inceput sa cada. Maine este o zi foarte importanta si nu imi permit sa lipsesc. Pot sa ies afara? ce riscuri imi asum mai ales ca voi sta intr-un colectiv? daca mai prezint un pericol pt persoanele din acest colectiv? Crustele de pe fata/gat/maini nu au cazut si se observa cu usurinta cum as putea sa le maschez?
Multumesc frumos !

Daca absolut toate bubitele au format crusta, nu este nici un risc nici pentru bolnav, nici pentru cei din jur, se poate iesi afara.

Nu exista metode de acoperire a lor, nu este indicat sa le fortam in nici un fel. Ele trebuie lasate sa cada natural. Daca le rupem prea devreme pot ramane cicatrici definitive.

buna ziua am un copil de 4 ani si jumatate cu varicela de 4 zile,am vazut de dimineata ca unele besicute de pe fata s-au spart, probabil in timpul noptii, ii vor ramane urme definitive sau numai daca rupem cojile cand sunt formate??raman urme si daca se sparg bubitele cu lichid??

FETITA MEA DE 4 ANI A FACUT VARSAT DE VAND,TRANSMISA DE LA GRADINITA. DUPA 3 SAPTAMANI MI-A FACUT SI BEBELE CE ARE DOAR 4 LUNI,AM DOI BAIETI GEMENI DE 4 LUNI. DOAR UNUL ARE.ARE BUBITE SI FEBRA 38 .INTRBAREA MEA ESTE…DACA E ASA MIC POATE SA FACA COMPLICATI ,MOMENTAN ESTE LINISTIT ,DOARME SI MANANCA.FRATIORUL LUI NU ARE NIMIC MOMENTAN DAR MA ASTEPT DIN CLIPA IN CLIPA SA FACA.DOCTORA LOR MI-A DAT SA LE PUN O SOLUTIE PE BUBITE AICI SE NUMESTE CUTI MIX SI PICATURI SA-I REDUCA SENZATIA DE MANCARIME,FENISTIL.PRECIZEZ CA STAU IN ALTA TARA ,AUSTRIA .SPER SA SCAPAM CU BINE DE ACEST VIRUS CONTAGIOS ….. CU RESPECT ANDREEA. VA DORESC TUTUROR MULTA SANATATE!

Buna ziua! saptamana viitoare pe miercuri, avem bilete la mare. baietelul meu de 2 ani jumate ar fi atunci in a 15 a zi de la eruptia varicelei.ideea e ca deja i-au disparut multe dintre bubite, si pana miercuri e posibil sa dipara in mare parte,daca merge in acelasi stil.intrebarea mea este…are voie atat de curand la mare, in contextul in care citesc ca perioada de convalescenta e mult mai mare decat cea in care si-a revenit el?va multumesc! roxana

Este riscanta expunerea la soare daca pielea nu este vindecata complet, soarele poate produce caderea prematura a crustelor si aparitia de cicatrici.
Deasemenea, cadura si transpiratia cresc riscul infectarii leziunilor.

Copilul poate merge la mare dar este indicat sa nu stea la soare daca mai are inca bubite, chiar daca au cruste.

Baiatul meu de 3 ani si 4 luni are varicela. VA ROG Sa-mi spuneti, vaccinul ROR nu e facut contra varicelei?

Fetitei mele de 4 ani i-au iesit 4-5 bubite pe diferite parti ale corpului, bubite cu lichid care au facut crusta si ulterior a cazut. nu a facut febra si nici nu a avut stare proasta. Este posibil sa fi facut o forma usoara de varicela? intrucat la scurt timp si prietena ei de 6 ani a facut varicela, dar cu multe bubite si stare proasta.

Buna ziua,am un baietel de 1 an si 5 luni si ieri i-au aparut vreo 3-4 bubite tari cu lichid in ele pe maini(un fel de cosuri cu lichid),si ceva pete rosii in zona pubiana,am fost la medic si n-i s-a spus ca e varicela.De ieri pana azi nu i-a mai iesit nici o bubita,pe fata,pe spate ,pe burtica nu are nici macar una.Este foarte vioi si nu are alte simptome(febra,varsaturi,etc) asa cum a facut la rubeola(acuma 1 an).Mentionez faptul ca de 3 saptamani ii curge nasucul si a facut o usoara conjunctivita(strangea des din ochisori si medicul oftalomolg ne-a spus ca este ceva alergie).Este posibil ca bubitele sa fie de alergie?vaccinul ROR l-a facut acum 4 luni(rubeola si pojarul le-am facut inainte de vaccin).Se poate ca varicela sa se manifeste doar cu cateva bubite?

Este posibil dar nu este obligatoriu sa fi fost varicela.
Perioada de incubatie este de 14 zile ( de la infectare pana la debutul bolii). Asadar e bine sa ramaneti vigilenti daca prietena are varicela confirmata.

Buna seara,am si eu o intrebare,eu am 22 de ani si am varicela si as vrea sa stiu daca am voie sa ies afara? parerile sunt imparitite,va rog sa ma sfatuiti!

Buna ziua, baietelul meu de 1 ani si 2 luni a intrat in contact cu verisorul lui, cu o zi inainte ca acestuia sa-i apara bubitele de la varicela. Astfel incat am asteptat sa treaca perioada de incubatie si sa-i apara si lui. Problema este ca nu a aparut nici o eruptie, desi au trecut 26 de zile de la contact, in schimb la vreo 7-10 zile de la contact a facut o viroza respiratorie cu febra, muci si tuse si o conjunctivita pe care le-am tratat la sfatul medicului (tobrex pt ochi, humex pt tuse si sirop de muguri de pin si nurofen pt febra). Cand era aproape vindecat am luat eu un virus si i l-am pasat si lui si acum facem tratament cu antibiotic recomandat de un medic ORL-ist ( eu – azitrox si el augmentin) caruia am uitat sa-i spun de contactul cu varicela. Este si in perioada de eruptie dentara, zilele astea i-a aparut primul dinte. E posibil sa nu faca boala sau sa fi facut o forma fara eruptie cutanata? Mentionez ca nici eu nu am facut boala, desi am fost in contact de multe ori cu persoane apropiate care au facut-o atat in copilarie, cat si in adolescenta. Sa-i fi transmis oare imunitate bebelusului meu (avand in vedere ca inca il alaptez)? Va multumesc.

Buna ziua. Am o fetita de aproape 3 ani si un baietel de 5 luni. Au fost in contact cu un var care a facut varsat de vant acum 10 zile. De ieri fetita mea are diaree si azi de dimineata a aparut si o stare de apatenta. Doarme incontinuu.
Oare acestea pot fi primele simptome ale varsatului de vant? Sau or avea o alta cauza?

Buna seara. Fetita mea care are 4 ani are cateva pete rosii pe spate, piept, una pe fata si o bubita mai tare in cap. A trecut o zi de la aparitia lor dar nu s-a format lichid in ele,seamana mai degraba cu piscaturi de insecte, se simt mai tari la atingere. O maninca tare si se scarpina iar azi a facut si putina febra, 37 cu 5. Am fost la medic pentru ca la gradinita au fost 2 serii de varicela pana acum, cativa colegi au facut varicela in urma cu 2 saptamani.Este si putin mai obosita ca de obicei iar bubitele nu-s mai mult de 10 la numar, parca mai sunt cateva dar marunte, ca gamalia unui ac. Medicul nu s-a putut pronunta… exista posibilitatea sa fie o forma mai usoara? sau sa fie altceva. Eu am avut varicela cu vreo 6 luni inainte de a ramane insarcinata cu fetita mea. Va multumesc.

Am confirmarea ,e varicela , are si-n cap si-n gurita, s-a format si lichid in unele, altele s-au spart si au format crusta. Ce e mai atipic e faptul ca pe burtica nu are decat vreo 2 , cateva pe picioare si in zona intima , pe maini deloc….are in schimb pe gat , pe frunte si pe spate mai multe si nu face febra .

Fetita mea are febra de 12 de ore oscileaza intre 38 -39-37 are 2 cazuri de varicela la gradi si cred ca a luat de acolo deoarece ieri mi s'a zis de cazurile de la gradi si deja azi are febra , ii curge nasul si un pic de tuse. Intrebarea mea este e posibil sa fie varicela chiar daca i'am facut vaccinul la varsta de 1 an si 2 luni . Varilrix se numeste vaccinul si din cate stiu este antivaricela.
Va multumesc!!

am un baietel de 10 ani care are varicela dar este si bolnav de epilepsie exista riscuri mai mari ca la un copil sanatos el are bubite doar in cap si foare putine pe corp in cate zile vor iesi toate si cat timp e nevoie sa steie in casa asi dori un raspuns va multumesc!

am un baietel de 6 luni a facut temperatura 39.3 2 zile la rand nu ii curge nasul, nu tuseste, a facut un pic de rosu in gat si pediatru i-a dat cefalexin – KEFLEX dupa 2 administrari iau iesit pe pele eruptii de bubite mici rosii in special pe abdomen si trunchi e posibil sa fei varicela si daca da continui tratamentul cu antibiotic?

Buna ziua doamna/domn doctor!Am 14 ani si am facut varicela,am primit confirmarea de la medic si mi-a dat scutire pt scoala 14 zile!Sunt in a 4a zi de cand am varicela si nu mai rezist ma mananca pe spate pe burta!Am peste tot bubite cu lichid unele(2)sau spart(una din cap si una de la gat)Nu am nici o crusta!Pentru mancarime am luat Mixtura mentolata dar nu ma prea ajuta…Si am mai luat un Aciclovir si ma simt putin…mai bine!Dar..cand incepe sa se formeze crusta din aceea pe bubite??!Multumesc Anticipat!

Buna ziua, am un copil de 2 ani si 7 luni, a facut varicela de marti 11 decembrie 2012 a facut febra 2 zile au erupt bubitele, in tot acest timp tuse, stranut, mucisori.
Dupa o saptamana adica de duminica seara 23 decembrie 2012 a inceput iar cu febra, mucisori. Am chemat ambulanta a consultat plamanii sunt ok, ne-a dat aerius in plus fata de sinupret, tantum verde, mixtura mentolata. Dar sunt ingrijorat ca iar face febra si mai spune cateodata ca ii este frig. Doctorii de pe ambulanta ne-au spus sa ne asteptam si la diaree. Noi nu am facut baita timp de 8 zile credeti ca sau infectat bubitele??
Sunt putin disperat:(

buna ziua!as dori sa imi spuneti si mie cat timp trebuie tinut copilul in casa.?astazi a facut o saptamana de cand are bubite pe ea si au inceput sa faca cojite si sa se mai treaca!!!

buna seara!am varicela de 9 zile si de 2 zile au facut toate bubitele coaja unele chiar au si disparut iar la altele a cazut coaja am avut putine si astazi in a 9a zi am iesit afara timp de 3 ore exista vreun pericol?

Buna seara!Spuneti-mi si mie va rog frumos daca se foloseste "lotiune mentolata-mixtura cu mentol si oxid de zinc" pentru tamponarea bubitelor cu lichid. Fetita mea are 5 ani si acum doua zile a facut varicela.

buna ziua ,fetita mea are 6 ani ,in grupa ei de la gradi au facut varicela toti copii mai putin ea ,asta fiind anul trecut acum au trecut deja 2 saptamani de cand a luat contact cu fetita vecinilor s-a jucat cu ea chiar in zilele cele mai contagioase .oare nici acum sa nu faca de ce oare

Buna seara, sunt mama unei fetite de 1 an si 2 luni. De revelion a fost expusa toata familia la varicela. Incepand de sambata,14 ianuarie,am avut frisoane si dureri musculare, iar de ieri mi-au aparut bubite pe fata, abdomen si spate, unele au si lichid.Fetita mea tuseste , ii curge nasucul si avut uneori febra 38-38,5 de vreo 3 zile. Tusea este productiva si o mai supara noaptea. In schimb nu i-au aparut bubite, inca. Starea ei este in general buna in sensul ca se joaca si este vesela.Din pacate nu ma pot izola de ea. Daca nu a luat virusul acum 2 saptamani este posibil sa il ia acum de la mine?

Buna dimineata,pe 2 ianuarie fetitei mele iau aparut niste bubite la buza am banuit ca e herpes apoi 4 bubite doua la cap una pe fesa apoi la un interval de 3 zile am plecat la MUNTE nu am banuit ce este am zis e alergica la ceva pe gat ia aparut un ganglion mare si dureros nu putea sa doarma pe partea aia NE-AM DUS PE 6 LA URGENTA IN brasov SI NE-A ZIS CA E ALERGIE FEBRA NU A FACUT IN SCHIMB TRANSPIRA NOAPTEA IERI 16 IAN MI-AU APARUT SI MIE NICI PANA ACUM NU AM STIUT CA FETITA NOASTRA A AVUT VARICELA A MERS PE IDEA MEDICULUI DE ACOLO CA E ALERGIE AM SCOSO AFARA
ZILNIC ACUM MAI ARE CATEVA COJITE DA AM LUAT EU SI IMI ESTE TARE RAU AU INCEPUT PE FATA ( SPAIMA CE-A MAI MARE ESTE OARE ARE URMARI IESITUL AFARA A FETITEI )

buna ziua,pe data de 24 ianuarie m-am trezit cu citeva bubite pline cu lichid ,abia duminica am fost la colentina si m-au diagnosticat cu zona zoster intercostal dr. am o fetita de 3 ani si 4 luni si abia azi pe 30 ian.a manifestat stare de voma,febra si dureri de cap.e posibil sa faca varicela?

buna ziua am 2 baieti unul de 11 ani unul de 16 ani care au facut varicela. La cel de 16 ani dupa ce s au uscat bubitele in jurul bubitelor i a iesit un fel de eczema rosie aspra la atingere va rog sa mi dati un raspuns ce se intampla?

Buna ziua.
Am 2 copii de 11 luni si respectiv 3 ani. Cel mic a facut in urma cu 2 saptamani herpes zoster oftalmic stang, a facut tratament cu Aciclovir pastile, Aciclovir unguent oftalmic si Floxal picaturi, acum i-a ramas o mica roseata in zona afectata. Baiatului cel mare i-au aparut astazi 3 bubite inghinal, 1 langa buric ca niste pete mici rosii cu cap galbui si cateva pete rosii in zona pieptului. Astazi mi-a spus ca il doare gatul si nu poate manca, el de fel e mancacios,dar de 2 zile nu prea mai mananca decat cateva guri. A facut varicela? Cel mic poate face acum si varicela, dak a avut acel herpes zoster?
Multumesc.

BUNA ZIUA
Am 39 de ani si am varicela.Intrebarile mele sunt daca este normal ca si in a6a noapte sa transpir abundent fara sa am temperatura si daca nu tusesc si nu ma doare capul pot aparea complicatii si cand? MULTUMESC.

Buna ziua! Fetita mea de 3 ani a avut in dec varicela luata de la gradi, cu stare f proasta, cu secretii oculare si nazale, tuse…problema este ca acum de 2 zile i-au aparut in aceleasi locuri bubite cu lichid care o mananca avand acelasi aspect ca data trecuta, dupa ce a fost iar racita cu tuse si febra moderata. Poate recidiva varicela sau deja face zona zoster pe fondul imunitatii scazute?si daca da, tb tinuta acasa sa nu dea virusul mai departe?va multumesc

Buna ziua am si eu o intrebare.Azi 16.02.2013 am observat ca mi-a aparut o proeminenta a ganglionului din partea stanga.Este asezat dedesubtul urechii stangi.Insa,cu 2 zile inainte am avut primele simptone:dureri de cap,ameteli,febra dimineata si seara.Ieri mi-au aparut bubite rosii cu lichid in ele si acum sunt plin de ele.
Acel ganglion ce ar trebui sa fie?Trebuie sa ma sperii sau este doar de la varicela?Si eu am 13 ani.

buna ziua fetita mea tocmai a terminat perioada cu varicela, nu a facut o forma urata doar cateva pe fata si cap si vreo 20 maxim pe corp, intrebarea e daca in vara pot merge cu ea la mare? ar fi vreun risc daca o dam cu crema de protectie si o ferim pe cat posibil de soare? multumesc

BUNA ZIUA.
AM UN BAIETEL DE 4 ANI CARE MI-A FACUT IN URMA CU 3 ZILE NISTE BUBITE ROSII,PUTIN RELIEFATE,CAM CAT UN BOB DE MAZARE CE SEMANAU CU O PISCATURA DE INSECTA. AU APARUT PRIMA DATA IN JURUL GLEZNEI, APOI 2-3 BUBITE IN PARTEA DIN SPATE A GATULUI, UNA DUPA URECHE, PE MANA DREAPTA SI PE PIEPT (SPRE GAT VREO)3,CATEVA SUBRAT SI IN TALPA.CEL MAI MULTE ARE PE PICIOARE DIN TAPLA PANA IN ZONA GENUNCHILOR.ASTAZI, A 4-A ZI AM OBSERVAT CA UNELE AU INCEPUT SA FACA IN MIJOC O PUNGUTA MICA CU LICHID(CA UN COS). IERI AM FOST LA MEDIC(DE FAMILIE SI LA CONTAGIOASE)SI NIMENI NU MI-A SPUS CE POATE FI BA CA ESTE VORBA DESPRE O ALERGIE BA CA POATE FI O FORMA ATIPICA DE VARSAT DE VANT. COPILUL NU A AVUT NICIUN ALT SIMPTON SPECIFIC BOLII SI NICI NU A FACUT BUBE IN CAP SI DE ACEEA MEDICUL DE FAMILIE MI-A SPUS CA NU SE POATE PRONUNTA. MAREA PROBLEMA ESTE CA EU NU STIU CE ARE IAR COPILUL URMEAZA SA FACA O INTERVENTIE CHIRURGICALA PESTE 3 SAPTAMANI. VA ROG DIN SUFLET SA MA AJUTATI CU UN RASPUNS.VA MULTUMESC!

Buna seara, baietelul meu de 2ani si 10 luni a facut o alergie, merge la gradinita, educatoare i-a administrat mixtura mentolata pe gura…:((( nu a inteles ca trebuie sa-i dea pe bubite…, cat de grav poate fi? Substantele ce alcatuiesc mixtura ii pot face rau? Multumesc!

buna ziua am un baietel de 5 luni si a facut varsat de vant maine facem 2 sapt de cand are ..inca mai are bubite si pe fata si pe corp dar sunt uscate tre sa cada..pot iesi afara cu el baita pot sai fac mai e vreun pericol??

Buna ziua!!am o fetita de 2 luni si jumatate si i a aparut la ceafa si intr o parte si in alta 2 ganglioni.ma sperie pt ca ea pune manuta la ei mereu si la ureche.am palpato la ureche nu plange pt ca ma gandeam k ar avea otita cu toate k si dna dr.pediatru mi a zis k nu are…..si este un pic cam agitata atunci cand se freaca la ceafa si ureche.sunt normali acesti ganglioni sa apara?

Buna ziua.Baietelul meu de 2ani si 9 luni a facut varicela,suntem in a 8 zi de cand au erupt bubitele fara alte simptome si in 7 zi a facut febra.E normal sa faca febra dupa 7 zile de boala?

Buna. Baiatul meu de 14 ani a facut varicela. Intrebarea mea este: poate iesi pe afara, daca fizic se simte bine, desi inca mai are vezicule cu lichid? Mentionez ca nu are pe cine sa contamineze, locuim la tara intr-o zona destul de izolata, pur si simplu el vrea sa iasa afara sa se plimbe pe camp sau prin padure. S-ar putea complica boala/evolutia bolii daca iese afara? Starea generala e buna, nu mai are febra sau alte simptome in afara de vezicule.
Maria

baiatul meu are varicela de 3 zile si il doare foarte tare gatul nu stiu ce sa ii dau va rog sa imi spuneti daca ati trecut prin faza aceast va multumesc

Cand am avut eu varicela, am avut o eruptie de vezicule in gura si in gat care a fost incredibil de dureroasa, m-a tinut o saptamana, nu am putut manca aproape nimic, cu mare greutate inghiteam lichide. Totusi, poate ar trebui sa-l vada medicul lui, ca nu cumva sa fie vreo infectie bacteriana in gat.

Buna ziua. Am 21 de ani si de 9 zile am varicela . Problema e ca am multe bubite pe fata,enorme,s-au format crustele dar nu mai cad. Pot iesi afara din monent ce s-au format cruste? Sau trebuie sa astept sa imi cada? Va multumesc.

Buna ziua.Am 16 ani.In data de 1 mai am inceput sa am simptome ale varicelei,nu m-am simtit prea bine asa ca m-am pus la somn am dormit 4 ore si cand m-am trezit aveam cateva bubite dar am crezut ca erau muscaturi de tantar(pentru ca am fost la padure la un gratar)bineinteles a doua zi mi-au aparut mai multe si mi-am dat seama ca e varicela.Am si un gura,gat talpa,palma,urechi,pielea capului si in zona genitala.De ieri au inceput sa se formeze cruste la cateva.Iar astazi la una din bubele de pe fata mi sa facut puroi nu e ca la celelalte punguta cu lichid ci puroi si este rosu pe langa ea,pare fi infectata.
-in cat timp imi trece???
-ce fac cu cele din zona genitala fiinda acolo am cele mai multe si ma dor?
-dar cu cea pe pe fata cu puroi ce-i de facut?
-ma pot intoarce in data de 19 la scoala???
V
a multumesc!!

Buna seara!Copilul meu in varsta de 4 ani a avut o raceala pe care am tratat o timp de cateva zile,dupa acest interval i a aparut varicela dupa ce a fost expus la virus in cadrul gradinitei.As dori sa va intreb daca pot aparea complicatii deoarece copilul inca mai are o tuse productiva pt care medicul mi a recomandat Koflet sirop.

fetita mea de 3 ani si 7 luni a facut in urma cu o saptamana o viroza cu tuse si apoi la 4 zile conjunctivita. I- am facut aerosoli i am dat prospan si eurespal pt tuse si netacin pt conjunctivita. La 7 ziledupa debutul tusei i au aparut pe spate si torace 12-14 vezicule foarte mici fara mancarine! e vaccinata de varicela si nu a facut nici macar subfebrilitati.Are suspiciune de debut de varicela pus de medic infectionist….poate fi altceva? eu ma gandesc ca nu…e o forma foarte usoara de varicela! eu o scot afara zilnic dar izolata de alti oameni si i fac dus zilnic tamponand pielea cu grija.O dau cu pudra mentolata si atat. Copilul e vioi activ mananca f bine se joaca…nu arata a copil bolnav! ii fac rau ca o scot afara?

Am o fetita de 2 ani care a facut varicela,tinind cont ca afara este cald, medicul mi-a spus ca o pot scoate in curte sa se joace. Unele persoane spun ca daca ii scoti afara din casa bubitele se retrag in interior pe organe.As vrea sa stiu ce se poate intampla daca am lasat fetita sa iasa afara, pot aparea complicatiii, este adevarat ca se pot retrage in interior? va rog sa imi dati un raspuns ca sunt foarte ingrijorata. Va multumesc.

Am o fetita de 3 ani,i-au aparut acum 2 zile 3 bubite pe umar,ca niste intepaturi de tantar,astazi are 15 bubite pe picioare,pare a fi varicela,peste 5 zile ar trebui sa plecam la mare.Ce ne sfatuiti?

Buna ziua.
Acum 3 zile mi-au iesit bubite in cap, una pe burta, mana, si cam atat. Am mers la medic mi s-a spus ca am varicela. De 3 zile stau in casa, insa nu am foarte multe bube, am cateva pe gat, membre, burta, spate.Deja au inceput sa se usuce.Nu ma mai mananca. Este posibil sa imi treaca mult mai repede?
Mentionez ca am luat aciclovir si panadol, mi-au fost recomandate de catre medic.

Buna ziua!Fetita mea are 13 ani si are varicela.Prima data a avut sute de bube rosii cu lichid pe tot corpul care i s-au spart si s-au format cruste.Fiindca o mancau i-am dat cu o solutie mentolata si cu pudra care au ajutat-o.Puteti sa imi spuneti cat v-a mai dura pana o sa-i cada crustele?

Buna ziua!Vreau sa stiu si eu cat timp dureaza pana cad crustele si daca v-a ramane vreun semn dupa caderea acestora.

Buna ziua! As avea nevoie de un sfat. Am un baiat de 10 luni cu varicela. Suntem in ziua 3 de eruptie. Intrebarea mea este cu ce il pot ajuta legat de bubitele din gura? Am citit undeva ca ajuta daca il clatesc cu ceai de musetel. E adevarat? Si inca o nelamurire : am citit articolul si raspunsurile dvs. de mai sus legate de baie, dar nu sunt foarte sigura de un lucru: are voie sa faca baie normala (adica cu balaceala samd)? sau doar o baita scurta sau dus scurt astfel incat sa nu se inmoaie buitele? precizez ca inca nu are cruste, suntem la faza de vezicule cu lichid. Multumesc anticipat pentru raspuns!

Buna! Am o întrebare:băiatul meu in varsta de 8 ani a facut varicela,este in ziua a II-a,iar peste 10 zile trebuie sa plecam la mare.Credeti ca exista vreun pericol daca plecam?mentionez ca are o forma destul de ușoară ,doar câteva bubite mici.Multumesc!

Buna ziua, as vrea sa va rog daca imi puteti spune cat de periculoasa este rujeola la un copil sub 3 ani nevaccinat, in conditiile in care copilul nu are alte probleme de sanatate. Ce sanse sunt sa dea complicatii grave? Multumesc frumos!

buna!cei doi baieti ai mei au fakut amandoi varicela.cel mare avea 5,6ani,iar cel mic 3,6ani;in luna aprilie la o distanta de 21zile.cel mare a facut temp.39,doua zile,a avut si o tuse f.urata.problema e ca el a ramas cu dureri de cap,in zona fruntii,destul de frecvente,insupotabila.intrebarea este:ce putem face pentru a scapa de ele? rog raspuns. MULTUMSC

Buna ziua, fetita mea de 4 ani si 9 luni a fost diagbosticata sambata cu varicela , forma cu multeee bubite, inca de atunci tusea usor, a fost consultata si i s a dat ceva contra tusei" daca tuseste mai rau". A mai tusit, azi noapte insa nu a tusit dar azi a tusit ff rau, nu a putut sa doarma.ia si nurofen. Ce ar trebui sa facem , este normal?

Buna ziua! am 15 ani si am facut varsat de vant sunt plin de bube mici si mari pe tot corpul chiar si in cap iar unele au puroi sunt in a 5-a zi si nu le mai pot suporta cand o sa inceapa sa se usuce

Buna ziua baietelu meu de 11 luni ia esit doua besicute albe pe buze este normal si face si temperatura …astept raspuns multumesc mult.??

buna ziua astept raspuns la problema mea.nu ma descurc prea bine sa trimit mesajul in alta parte.mutumesc.(cel din7noiembrie2013)

buna ziua am varicela de marti si am cinci zile credeti ca pana mircuri sau joi vor trece ca duminica toate au avut crusta.

Buna ziua, fiul meu a avut varsat de vant. Doreste sa isi viziteze prietenul bolnav de varsat de vant, in etapa contagioasa. E putin probabil sa se infecteze, intrebarea mea este daca poate aduce virusul acasa sa se imbolnaveasca surioara lui. Multumesc.

buna ziua,am si eu o intrebare am 23 de ani si am varsat de vant,iar toata lumea imi zice ca nu am voie sa ies afara.Eu sunt casatorita si stau la tara,am voie sa ies afara in curte(am auzit ca le racesc pe bubite si e mai rau apoi)?

domnul doctor mai cititi si d-voastra despre vaccinuri.Ai facut facultatea beat crita.Citeste cartea Dr. Louis De Brouwer-Vaccinarea marea eroare medicala a secolului si dupa aia mai vorbim.Ciao

Fetita mea are 7luni si a facut varsat de vant.a luat-o din spital de la boli infectioase acum 2 saptamani si jumatate..noi fusesem internate cu enterocolita,si am plecat cu varsat de vant….primele semne au aparut vineri seara,o besicuta pe fundulet,apoia sambata doua pe gat si duminik au inceput toate,in cap pe puta are foarte multe,si dupa cap…nu ma sperie bubitele dar m-au speriat ganglionii inflamati,sub ceafa in ambele parti si dupa ureche….am auzit k e normal….dar totusi parca e neplacut la atingere…adica e infricosator….

Buna ziua! Am o fetita de 2 ani si 4 luni.Azi dim cand o imbracam pt a merge la cresa am observat bubite mici si rosii pe piept si pe burtica.am sunat pediatrul a vazut.o si mia ziz k are rujeola.febra nu a facut deloc .nasucul ii curge putin si tuse productiva f rara.poate fi forma usoara? Stiam k la bolile copilariei eruptiile au loc mai intai dupa urechi pe obrajori apoi gat si restul corpului.la ea sunt doar pe piept si burtica fara alte simptome

Mă numesc alexandru si am o fetiță de 4 luni si afacut varicela va rog sa imi spuneti daca ar trebui sa ne ingrijoram sa mergem cu ea undeva sau va trece noi am avut toti din familie eu sotia fetitele de 8 ani si 14 ani noi stam la tara si avem medic de familie dar nu stie prea multe pentru ca el este promotia care sa facut pe bani astept un răspuns puscoa@yahoo.com multumesc anticipat

Sa-ti fie rusine pentru felul cum jignesti un om despre care nu stii nimic. Ai urmarit cumva niste statistici, ca sa vezi cati oameni mureau – si mor inca, in tarile subdezvoltate, unde nu sunt disponibile vaccinuri – din cauza acestor boli care noua, acum ni se par joaca de copil? Ai vazut oameni schiloditi pe viata de poliomielita, din cauza cu nu exista vaccin antipolio? De unde stii ca dr Louis nu a scris cartea beat crita? Multa sanatate copiilor tai; mai ales daca nu-i vaccinezi, or sa aiba nevoie de cele mai bune urari.

buna ziua! fetita mea de 4 ani a facut varicela. nu a avut nici un simptom inainte de aparitia bubitelor, iar primele 2-3 zile nu a facut febra. De alte 3 zile in schimb face febra care abia cedeaza la antitermice. primeste nurofen si panadol la 4 h decalate. mentionez ca in astazi a facut febra peste 39 si s-a plans de dureri de burta si sub axila. ce recomandati?

Buna ziua am13 ani . dupa ce iq trecut frateluui meu pojarul i sa uscat bubitele am inceput sa am febra greata dureri in gat putin de cap a trecut vreo 20 de ore si ma simnt mai bine am cateva bubite cu lichid dar am 3bubite pe abdomen in partea dreapta si transpir mereu nu mai pe acea parte.
Multumesc.

buna ziua.copilul meu de trei ani jumate e suspect de varicela!are doar o bubita in gat,iar pediatrul mi a zis sa astept cateva zile sa vedem daca m ai erup.sunt deja 3zile de cand a inceput cu prima febra.problema e ca eu sunt insarcinata in 7luni,am avut varicela cand eram mica,dar ginecologa mi a recomandat sa ma duc la spital de urgenta daca copilul are intradevar varicela.ca in perioada asta a sarcinii e periculoasa varicela chiar daca am avut o cand eram mica.ce sa fac ?sunt foarte speriata!

Buna seara ! Fetita mea in varsta de 11 luni a facut varicela, aceasta fiind a 9-a zi, iar veziculele cele mai mari i-au iesit pe fata, dar din pacate ea se freaca cu manutele la ochisori tot timpul , mai ales in somn, motiv pentru care si-a rupt toate cojile . Azi si-a rupt ultima coaja lasand in urma o rana adanca si purulenta , i-am aplicat baneocin unguent. Intrebarea mea este daca ii vor ramane semne ,si daca da ce ma sfatuiti sa fac pentru ca nu imi doresc sa ramana cu cicatrici ! Am tot citit si am incercat sa aflu solutii pentru a indeparta cicatricile, am citit ceva despre terapie cu laser ,insa nu stiu de care tip,unde , la ce clinica, etc. Ajutati-ma va rog, nu-mi doresc sa aiba cicatrici definitive !

Buna seara! Baiatul meu in varsta de 8 ani a facut varicela in vara, acum dupa 3 luni I au aparut niste bubite sub forma de cosuri, unele cu lichid, altele nu. Pediatrul a zis ca e posibil sa fie varicela. Se poate ca dupa 3 luni sa faca din nou varicela?

buna ziua am un baietel de 4 ani si are varicela de 4 zile dar astazi i sa unflat puta ce trebuie sa fac

Buna seara!
Copilul meu de 1 an si 2 luni are varicela ziua a 9 a si bubitele au inceput deja sa se usuce..dar mai are cateva pe la talpi si maini care inca sunt sub forma basicutelor si sunt de mult..cand incep sa se usuce? Altele s au spart si tot nu s au uscat. Mie sa nu se infecteze…am dat doar cu virasoothe recomandat de doctor. La bubitele uscate in jurul crustelor e rosu..e normal?

Buna ziua, am o fetita de 6 ani si acum 4 zile i-au aparut primele vezicule, am fost la medic si a congirmat ca e varicela. Problema m ea este ca i-au aparut foarte putine si deja formeaza cruste. La indicatia medicului i-am dat aciclovir de 200 mg la 8 ore, ung aciclovir pe vezicule si 10 pic de xyzal /zi…..este de ingrijorat faptul ca are asa putine.? Sa fie aciclovirul de vina si sa ii iasa pe interior? Mentionez ca nu a facut febra si are o stare normala, manaca foarte bine! Multumesc!

Buna ziua. Copilul meu de 6 ani jumate are varicela. Are ganglioni umflati la gat si tuseste sec dar foarte rar. Are gatul iritat . E normal sa fie asa daca are varicela? multumesc

Buna, fetita mea de 3 ani a favut vineri varicela, nu are foarte multe bubite insa inainte de a aparea a avut simptome de raceala cu tuse seaca. Am fost la medicul de familie care ne-a comsultat si ne-a dat tratament si pentru tuse..de vineri pana azi luni, a facut seara febra pana la 39 cu 6 i-a curs nasul si inca mai tuseste dar parca e rupta tusea. In aceasta seara nu a mai facut febra insa a transpirat. E normal, nu am obs sa se fi infectat vreo bubita desi i s- au rupt doua trei.

Buna ziua
Baietelul meu de 7 ani a facut varicela. La patru zile de la debutul bolii am observat ca i s-au inflamat ganglionii. E ceva normal? Trebuie sa-i dau ceva? Temperatura a avut cel mai mult 37,5 iar pe bubite l-am dat cu mixtura mentolata. Pentru mancarimi ce sa-i dau? Multumesc.

buna ziua! la fetita mea de 3 ani iau aparut niste besicute rosii ca piscatura de insecta pe fata ,pe miini si picioare numai.a primit vaccinul impotriva varicele cu trei saptamini in urma.febra a facut doua zile.bubitele nu se sparg nu fac cruste.este posibilitate sa fie infectata sau nu?

Buna seara!Am si eu un baietel de 3 ani care are varsat de vant , ma ingrijoreaza ca ia aparut acum 2 luni si nu ii mai dispar bubitele.ce sfat imi dati

Fetita mea de 2 ani a facut varicela . o forma destul de usoara. Vreau sa va intreb de alimentatie. Cu ce face rau daca mananca ceva dulce? Influenteaza cumva boala sau este doar iritant pt stomac ca si cele acidulate, acre sau picant

Buna ziua …am asa o intrebare deja avem 2 saptamiine de cind avem varicela bubitele au cruste deja si am iesit afara e posibil sa se reintoarca varicela?

Anca says:

April 7, 2016 at 5:49 am

Buna ziua,fetita mea de 13 ani a facut varicela de 3 zile ,insa am fost la spitalul de boli infectioase, ne.au dat si un antibiotic(Cefaclor)insa am auzit ca nu este bine sa iei antibiotice cand ai varicela, a doua asa-zisa problema este ca are foarte putine bube…(una singura pe fata,maxim10 pe spate ,si cateva pe maini si picioare) Credeti ca i.au iesit in interior sau pe organe de la Antibiotic si Acivlovir??Nu stiu ce sa fac

Buna ziua..sunt fata și am 16 ani..în urma cu 5 zile sora mea de 4 ani a făcut varicela…în aceeași zi mi.au apărut și mie câteva bubițe pe mâini și pe gat…unele au în vârf ceva lichid iar altele sunt ca niște înțepături de insecta…nustiu dacă poate fi o forma ușoară de varicela fiindcă pana acum nu au mai ieșit deloc…în 20 aprilie trebuie sa plec undeva…Este posibil sa nu pot ? Aștept un răspuns urgent…Va multumesc !

Are ceva daca de ex treci cu degetul peste o bubita si ea intr un fel se sparge…nu prea stiu cum sa explic(iese putin lichid)…sau de ex daca pur si simplu te freci acolo unde te mananca fara sa zgarii zona aceea?

Buna ziua. Eu am o fetita de 7 luni si de luna de zile a inceput sa fie foarte slabita … In brate nu mai sta , are tendinta de arcuire… Piciorusele ii tremura Daca le pune in anumite poziti… Si transpira foarte rau… Am fost Cu ea la neuropshiiatrie infantila si mi-a dat sa ii dau gluconat de calciu vit D3 si tonotil… Incepuse sa Isi revina Dar dintr-o data se slabeste iar si nu inteleg de ce.

Am si eu aceasi problema cu fetita.are varsat de vant….iar unele persoane imi spun ca nu am voie sa spal haine, deoarece se inmultesc pe pielea ei….va rog sa imi raspundeti..multumesc

Buna ziua băiatul meu are varicelă de 2 zile nu sunt multe doar ca la picioare sunt mari si roșii..în casă nu îl pot tine nu vrea este ceva grav daca sta pe afara?miua dat de la farmacie un fel de unguent din pătlagina se numește special pentru astea va cer sfatul cred că trece dacă îl ung cu asta si daca il las afara?

saru mana!
copilul meu 3 ani jumate a facut pe 24 iunie 2016 varsat de vant .noi credeam ca este alergie de la gratar ,mancase pt prima data, sau de la caldura.i-am aplicat 2 antihistaminice, alergice dupa 3 zile de la explozie. deja dupa 3 zile de la picaturi ceterizin fenistil au inceput sa prinda coarja.noi am facut plimbari pe afara fara sa stim ca este varsat de vant.printr-o intamplare aflu ca si colegii de la gradinita au avut acea explozie de bubuite in aceeasi seara si ca sutn diagnoticati cu varsat de vant.copilul meu a facut doar in prima seara febra de 39 in rest nimic deosebit.constransa de inscrierea copilului in colectivitate nu am recunoscut ca a facut varsat de vant.atunci pediatru l-a vaccinat cu varilix.regret ca am cedat si acceptat sa i se faca doza..prima din cele 3.spuneti-mi daca il va afecta acest vaccin facut dupa boala,daca intrerup cele 2 doze ii va fi rau?va multumesc!

Bună.fetita mea de 5 luni a făcut varicela pe 13 august iar acele bubite sau uscat fără complicații sau tratament și au for putine.dar acum par sa îi apară altele.este posibil după mai bine de o săptămână? Și pot sta cu ea în curte?multumesc

buna fetita mea de 1 an 4 luni a facut numai 2 bubite asemenea varicelei una pe burta si una pe git acum 2 zile .in urma cu 10 14 zile a avut contact cu un copil bolnav de varicela.alte simptome nu are.poate fi varicela?

Buna ziua fetita mea de 1 an de sambata seara are diaree si de duminica spre luni au inceput sa ii iasa si bubite de varicela acum are cam peste tot bubite si cum nu ia trecut diareea as vrea sa stiu ce medicamente pot sa ii dau tinand cont si de varicela multumesc

buna ziua am si eu doi copii unul de12 ani si fetita de 4 ani ambi au facut varicela i-am tratat cu aciclovir au trecut 3 saptamani dar au ramas cu pete de culoare maroni nu sa scarpinat acele pete trec cu timpul sau vor ramane asa va multumesc frumos

Bună ziua,fetei mele de4ani, in ziua a13a de varicela,forma foarte ușoară,cu bubitele care abia se mai vedeau,i au ieșit iar câteva bubite(una pe mana,una pe picior și vreo 6pe spate și coapsa).In ziua aceea am ieșit 10min afara.Credeti că sunt de la varicela bubitele?Au apărut că am ieșit afară?Când putem ieși afară?Mulțumesc anticipat.

Buna ziua. Se poate administra Nurofen pentru combaterea febrei din varicela, alternativ cu Panadol? Intreb pt ca abunda pe internet informatia ca ibuprofenul ar fi contraindicat in varicela (desi prospectul nu mentioneaza acest lucru)? De asemenea se poate administra in varicela Isoprinosine copiilor sub un an? Multumesc!Liliana

buna ziua, fetita mea de 1 an si 3 luni are varicella si este in ziua 6 . arebubita la ochi care pare infectata la fel si in zona pampersului. dr mi-a prescris antibiotic, e ok sa il dau?
Multumesc

Buna ziua, baietelul meu de 3 ani si jumatate are varicela si este in a 5 zi. A facut o forma foarte urata cu bubite multe si febra. In 25 iulie avem bilete pentru mare, este bine sa mergem?

Buna ziua am un baietel de 1 si 11 luni facea febra mam dus cu iel la urgente si mia spus ca are rosu in git si mia dat antibiotic augumentin dupa patru zile de tratament a inceput sa ii iasa bubite mam dus dinou la pediatru si mia spus ca are rujeola ieste vrun risc ca bubitele ierau mici de abia se opservau de doua zile nu mai are nimic pe corp da o ramas cu tuse si diare

Buna ziua ! Copilul meu in varsta de 3 anisori are varicela de o săptămână iar vecina noastră care are un anișor are la fel varicela dar ea a facut o forma mai grea ei i sau facut pe tot corpul si plin peste tot iar la copilul meu iau iesit foarte putine , o forma mult mai usoara dat de vecina noastră ! Intrebarea mea este daca copilul meu se poate juca impreuna cu vecina noastră chiar dacă amândoi au varicela doar ca unul dintre ei are o forma mai usoara si celalalt are una mai grea ? Se poate intampla vreo reacție adversă jucanduse impreuna sau nu ? Va multumesc frumos.

buna ziua am si eu o intrebare fiul meu de 3 ani are varicela deja este a 7-a zi si sau facut cojite sepoate de bait coopilul si de scos afara sau inca nu ?

Buna ziua.Am 36 de ani si se pare ca m-am ales cu varicela.
Sunt in a patra zi si am doar cateva bubite.2-3 pe fata…vreo doua pe gat si razlet pe corp.Unele au facut lichid..acum e mai inchis spre trecere..altele se pare ca trec fara sa mai fi facut acel lichid incolor.Mentionez ca iau Aciclovir de 4 zile,Isioprinosine si Claritine.
Sunt putin nelamurita ca am tot vazut si citit despre varicela ca iti ies cu mult mai multe bubite decat am eu.E posibil sa am o forma mai usoara.
Mentionez ca am o nepoata care a avut varicela la inceputul lunii februarie.
Posibil sa fi luat de la ea? De la boli infectioase mi-au spus ca-mi ieseau mai devreme daca erau de la ea.
Cat timp se administreaza Aciclovir pastile? Precizez ca nu am nici un simptom..nici febra..nimic.

Buna ziua! Fetița mea de 3 ani a făcut o formă destul de severa de varsat de vânt. Foarte multe bubite. Nu are pofta de mâncare. As putea sa merg la urgente?

Pe fetita mea am vaccinat-o cu varilrix la 2 ani la recomandarea doamnei pediatru. Luna trecuta au facut varicela aproape toti copii din grupa ei de gradi dar ea nu a facut. Cel mai simplu e sa faca vaccinul

Bună ziua. Băiețelului meu de 10 ani i-au ieșit bubite și în ochi, pe albul ochiului efectiv și pe penis, sub piele , îl doare, s-a umflat și ii curge un lichid gălbui. Ce este de făcut în acest caz? Pediatra a zis ca ea nu a auzit asa ceva în 20 de pediatrie. Este normal?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.