Categorii
Boli Copil mic Școlar

Giardia la copil

Giardia lamblia (giardia intestinalis) este cel mai răspândit parazit în întreaga lume și afectează majoritar copiii. Este o cauză majoră de diaree şi malabsorbţie intestinală.

Se estimează că peste 20% din populaţia mondială este infestată cu Giardia. Unele studii au arătat că este posibil ca, în timp, să se dezvolte imunitate la Giardia, motiv pentru care adulţii sunt mai rar afectaţi.

Ce este Giardia lamblia?

Giardioza este o infecţie produsă de parazitul Giardia lamblia (cunoscut şi ca Giardia intestinalis sau Giardia duodenalis).

Acesta este un organism microscopic (nu se vede cu ochiul liber) care se ataşează de mucoasa intestinală, se multiplică şi împiedică absorbţia substanţelor nutritive din alimentaţie.

Cum se transmite Giardia?

Giardia se găsește în scaunul eliminat de persoanele bolnave așadar orice mediu care poate fi contaminat cu fecale ne expune riscului de infecție cu Giardia.

Parazitul poate fi prezent în toalete, piscine, apa contaminată cu excremente umane sau animale, pământ contaminat cu fecale, murdăria de pe legume sau fructe, în școli, gradiniţe, creşe, etc. 

Atenție la animelele de companie, 30% dintre îmbolnăviri sunt produse chiar acasă, sursa fiind fecalele câinilor sau pisicilor.

a person holding a cherry tomato
Photo by Laura Habegger on Pexels.com

Simptomele giardiozei la copil

Simptomele infecției cu Giardia depind de stadiul bolii, manifestările din infecția recentă cu Giardia fiind diferite de simptomele unei giardioze vechi de luni sau ani de zile.

Infecția recentă cu Giardia

În multe cazuri, infecţia recentă cu Giardia nu are simptome acute, evidente, ea trecând astfel neobservată în prima fază.

Dacă, în schimb, copilul dumneavoastră are unul sau mai multe din următoarele simptome, e bine să luaţi în calcul posibilitatea infecţiei recente cu Giardia:

 • diaree apoasă, urât mirositoare. Materiile fecale pot fi grase, lucioase, să plutească datorită conţinutului mare de lipide (Giardia împiedică absorbţia grăsimilor care, astfel, se vor elimina excesiv în scaun)
 • scaune cu cantitate mare de mucus
 • crampe abdominale
 • multe gaze
 • greață, vomă
 • pierderea apetitului
 • febră moderată (rar)

Infecția veche cu Giardia

Și în cazul infecţiei vechi cu Giardia, simptome pot fi vagi ca: 

Este important de ştiut, însă, că infecţia cronică cu Giardia poate fi motivul pentru care un copil este anemic, nu are poftă de mâncare, este iritabil, are alergii, este lipsit de energie, are tulburări de somn, nu creşte în greutate, etc. Aceste modificari pot pune probleme reale dezvoltării armonioase a copilului.

Giardia nu se vede cu ochiul liber în scaun și nu trebuie confundată cu “viermișorii intestinali”. Aceia sunt simptomul oxiurozei, o altă parazitoză cauzată de Enterobius vermicularis.

Cum se pune diagnosticul de giardioză?

Giardia se diagnostichează tradiţional prin examenul coproparazitologic (examinarea microscopică a scaunului copilului). Din păcate, această examinare poate să fie negativă la aproape jumătate dintre copiii care sunt de fapt bolnavi de Giardia.

Chiar dacă analizele sunt  negative, pediatrul poate să suspicioneze prezenţa Giardiei pe baza simptomelor şi istoricului copilului și să vă recomande tratamentul.

Mai modernă şi mai sigură este determinarea antigenului Giardia din scaun, un test care creşte semnificativ şansele unui diagnostic corect.

Un alt test de ultimă generație este analiza moleculară PCR pentru paraziți a scaunului. Acest test ne poate spune cu mai mare precizie dacă există infecție cu Giardia la un pacient. Dezavantajul acestui test este prețul care este destul de piperat.

Cum se tratează Giardia?

Giardioza se va trata la toţi copiii care au simptome (diaree, scaune grăsoase, astenie, inapentenţă, balonare, greaţă, scădere în greutate) şi la care s-a depistat Giardia la analize sau acolo unde avem suspiciuni mari de infecție chiar dacă analizele sunt negative.

Există mai multe medicamente (albendazol, tinidazol, metronidazol) folosite în tratamentul Giardiei la copil. Pediatrul copilului vă va recomanda tipul de medicament necesar şi mai ales vă va calcula doza potrivită cu greutatea şi vârsta copilului.

În funcţie de medicamentul ales, tratamentul poate dura de la o zi până la 5-7 zile. Chiar dacă copilul a fost tratat cu succes, el se poate reinfecta ulterior cu Giardia, mai ales dacă nu au fost trataţi şi ceilalţi membri ai familiei!

Există la multe persoane îngrijorarea legată de faptul că medicamentele folosite în tratarea acestei parazitoze sunt “periculoase”. Ce trebuie ştiut este că ele sunt absolut sigure pentru folosirea la copiii peste 2 ani și sunt contraindicate doar celor cu boli hepatice sau renale.

Dintre reacţiile adverse pot să apară, rar, tulburări digestive (greaţă, durere de burtă).

Medicamentele pentru tratamentul giardiozei vor fi prescrise numai de medic. Dacă sunt administrate în doza corectă, adaptată fiecărui copil, ele sunt sigure.

Este important, însă, să menţionaţi medicului orice alte medicamente îi mai daţi copilului (inclusiv vitamine sau suplimente alimentare) pentru a preveni încărcarea ficatului.

blur calcium close up dairy
Photo by Pixabay on Pexels.com

Regimul alimentar în giardioză

În giardioză se recomandă un regim alimentar sărac în lactate, fără dulciuri, sosuri şi grăsimi. Sunt permise legumele, fructele, fibrele, carnea slabă.

Unii specialişti susţin că regimul alimentar poate vindeca giardioza, fără a fi nevoie de tratament medical, dar, din păcate, acest lucru nu a fost demonstrat în practică.

Cel puţin o lună după tratamentul unui episod acut de giardioză, se vor evita lactatele, Giardia distrugând temporar enzimele intestinale implicate în digestia laptelui. Copilul poate primi, o perioadă, preparate cu lapte praf delactozat pentru aportul de calciu.

Remedii tradiționale pentru Giardia

La regimul alimentar menţionat se mai adaugă remedii populare contra paraziţilor ca usturoiul, în cantitaţi mari, seminţele de dovleac neprăjite, ulei din seminţe de dovleac sau oţetul de mere.

Din păcate, la mulţi copii acest regim alimentar este foarte greu de aplicat.

Se mai pot folosi preparate pe bază de plante contra paraziţilor. Acestea le găsiţi la farmacii sau la magazinele naturiste şi sunt, de obicei, soluţii care se administrează în mai multe cure de câte 10 zile. Rezultatele sunt variabile și greu de anticipat, ca în cazul tuturor tratamentelor naturiste, poate că pe unii copii îi ajută dar la mulţi dintre ei nu au nici un efect.

Merită încercate doar dacă copilul are boli hepatice sau renale şi medicamentele convenţionale sunt contraindicate medical.

Cum putem preveni îmbolnăvirea cu Giardia?

Giardia se transmite atât direct de la persoana bolnavă la cea sănătoasă cât şi prin mâini murdare, obiecte contaminate, apă, etc. De aceea este bine să respectăm câteva reguli:

cooking hands handwashing health
Photo by Burst on Pexels.com
 • spălarea pe mâini este esenţială şi trebuie să devină obligatorie ori de câte ori copilul mănâncă, când vine de afară, după ce se joacă cu animale, după ce foloseşte toaleta
 • spălarea temeinică a tuturor fructelor si legumelor înainte de a fi mâncate
 • evitaţi să daţi copiilor apă din fântani, la ţară. Dacă pe traseul pânzei de apă se află o toaletă, parazitul se va infiltra şi va contamina apa. Dacă nu aveţi altă alternativă decât apa din fântână, aceasta poate fi testată pentru Giardia la laboratoare si eventual tratată
 • educați copiiii să nu înghită apa din piscine sau lacuri atunci când înoată
 • evitați să beți apă din pârâuri sau izvoare necunoscute
 • atenţie la animalele de casă (inclusiv câini, pisici, peşti) care pot fi purtători de Giardia şi astfel să o transmită copilului. Un veterinar vă poate da medicamentele potrivite pentru animale
 • dacă adulţii din casă sunt purtători de Giardia ei trebuie trataţi, chiar dacă nu au simptome, pentru că excretă paraziţi care pot infecta copiii. Este o regulă generală ca să fie tratată toată familia împreună cu copilul, chiar dacă adulţii nu acuză simptome digestive.

Citiți pe larg despre măsurile de prevenire a infecției cu Giardia aici.

De reținut

 1. Giardia este un parazit microscopic, NU se vede cu ochiul liber.
 2. Infecția cu Giardia se face prin contactul cu medii contaminate cu fecale (obiecte, apă, mâncare, etc).
 3. Consultați pediatrul atunci când copilul are de multă vreme crampe, gaze abdominale, scaune atipice, miros urât al respirației, erupții cutanate, zgomote digestive frecvente.
 4. Cereţi sfatul unui pediatru dacă aveţi suspiciuni legate de o posibilă infecţie cu Giardia înainte de a administra orice fel de tratament.

Citiți și: Vaccinurile opționale pentru copii

104 răspunsuri la “Giardia la copil”

Buna ziua,
2 plicuri de Biotics Baby /zi reprezinta mult pentru un copil in varsta de un an cu diaree acuta?
Multumesc

Buna ziua,
Fetita mea in varsta de un an a facut saptamana trecuta, miercuri, diaree acuta si febra 38.6. Am fost la dr. ei si cu probiotice, Debridat, regim alimentar si o singura doza de Panadol nu a mai facut temperatura iar scaunele si-au revenit cat de cat in sensul ca nu mai erau moi ci legate, insa nu tocmai normale,probabil si de la fatul ca nu a mancat prea mult in perioada aceasta. Astazi insa a facut din nou temperatura 38.6 si scaunele moi si dese (3-4/zi) au revenit dupa mai mult de o saptamana. Care ar putea fi cauza?
Eu am continuat sa o alaptez si la san desi dr mi-a spus sa interrup macar pt cateva ore si recunosc ca am mai mancat si rosii si pepene, dar nu exagerat.
Astept cu nerabdare parerea dumneavoastra.
Multumesc mult,
O zi buna!

Faptul ca ati alaptat-o la san nu este o cauza pentru diaree de acest tip sau febra. Puteti sa o alaptati in continuare fara probleme.

E greu de spus daca cele doua episoade de diaree au legatura intre ele. Oricum, daca acest nou episod nu cedeaza in cateva zile sub tratament si regim alimentar, ar fi bine sa ii faceti niste analize de scaun.

Buna ziua,
Este posibil ca menstruatia mamei care alapteaza sa influenteze in vreun fel tranzitul intestinal al copilului, mai ales prima menstruatie dupa nastere? Si daca da, cu cate zile inainte de instalarea efectiva a acesteia se pot produce schimbari la copil/bebelus?
Multumesc frumos,
O zi buna

Buna seara,
Este posibil ca menstruatia mamei care alapteaza sa influenteze in vreun fel tranzitul intestinal al copilului, mai ales prima menstruatie dupa nastere (diaree cu temperatura spre exp)?
Multumesc frumos,
O seara buna

E posibil ca copilul sa fie mai mofturos la supt, laptele in timpul menstruatiei putand sa aibe un gust usor diferit. Dar trebuie sa continuatia sa alaptati, in nici un caz sa intrerupeti.

Pe de alta parte,diareea cu febra nu este produsa de menstruatia mamei, cel mai probabil ca copilul a contactat un virus si simptomele trebuie tratate medicamentos.

Buna seara,
Noi ne confruntam cu giardia de la 1 an, iar acum baiatul are 4 ani . De cca 2-3 ori pe an, reapar chisturile. Problema este ca acum, de cateva zile, ii apar in fiecare zi cateva bubite pe piele , ca la muscaturile de tantari, si il mananca. Pe langa astea, in decurs de 1 saptamana, a avut scaun albcios de 2 ori si in plus, nu are pofta de mancare. Are legatura cu gastrita pe care o are copilul si cu bila incarcata ? Daca ne uteti da un raspuns, va rugam ! Multumim anticipat !

Scaunul foarte decolorat este de cauza hepatica de regula si nu prea are legatura cu giardioza. Pentru a vedea cauza exacta ar trebui facute niste analize de sange asa ca va recomand sa duceti copilul la un pediatru pentru un consult.

buna ziua.am un bebelus de doua luni pe care il alaptez de la san..la analize mia iesit ca am giardia se pot transmite si bebelusu
lui ??

Giardia nu se transmite prin laptele de mama.

Parazitul se poate gasi in materiile fecale, insa. De aceea trebuie sa aveti mare grija la igiena dvs. dupa ce folositi toaleta.

Atat timp cat alaptati nu puteti lua tratament medicamnetos pentru Giardia. Puteti incerca, in schimb, tratamente din plante de la magazinele naturiste, ulei de dovleac sau usturoi ca terapii alternative.

Buna ziua,

Am un baietel de 4 ani si la analiza fecalelor ai iesit ca are giardia, mi sa dat prescris zentel,tot citesc pe forum ca este toxic, imi puteti da un sfat e bine sa il administrez sau sa ii caut alt produs naturist.

Multumesc

Buna ziua,
Cum se recolteaza din scaun pentru antigen giardia ? In recipient cu gel/fara gel ? Poate fi pastrat la frigider ? Daca doresc sa fac si coprocultura se recolteaza in recipient separat ?

Multumesc frumos,
Gabriela

copilul meu (4 ani) tocmai a fost diagnosticat azi cu giardia .. nu asta ar fi problema .. problema majora o consider faptul ca nu mananca .. 2-3 "bete"(sticks-uri) .. o jumatate de banana..o bucatica de piept de pui fiert si cam asta este mancarea noastra pe o zi .. daca i-am dat piure de morcov mi-a varsat .. orezul nici nu vrea sa il vada .. in schimb i-am dat br de vaci fara grasimi (0,02%) dar amestecata cu o lingurita de iaurt , desi stiu ca lactatele sunt contraindicate din cauza lactozei pe care o contin .. credeti ca se intampla ceva daca ii mai dau amestecul de care va spuneam mai sus? luand in considerare faptul ca este singura mancare pe care a acceptat-o ca atare … am incercat sa ii dau si hydrasec si nu il suporta, varsa imediat dupa el …

In primul rand trebuie tratata Giardia, tratamentul dureaza o zi sau 5 zile in functie de medicamentul ales. Este posibil ca pofta de mancare sa se imbunatateasca dupa ce scapati de parazit. Dupa terminarea tratamentului puteti sa-i dati lactate daca doreste.
In cazul in care pediatrul copilului considera ca acesta este prea slab, este bine sa se faca si analize de sange.

Dati-mi si mie un sfat, va rog: am un baietel de 5,6 ani care a fost depistat cu foarte, foarte rare oua fecundate de ascaris si in urma vizitei la medic ni s-a recomandat zentel 20 ml 5 zile si dupa 2 saptamani reluat in aceeasi doza( baiatul a avut scaune diareice cam 4 zile-1/zi, pana ne-am sesizat sa-i facem analize);problema este urmatoarea-am si o fetita de 2,8 ani, iar cand am aflat diagnosticul baiatului, m-am oripilat si m-am speriat deopotriva si i-am dat si ei zentel 3 zile 20 ml si 2 zile 10 ml gandindu-ma la ficat(doza stabilita de medic si pt ea a fost tot de 20 ml/5 zile, dar dupa efectuarea exam coproparazitologic);eu am citit pe net ca trebuie sa facem tratamentul toti membrii fam pt a preveni reinfectarea si i-am dat fetitei zentel in timp ce recoltam si probele de scaun;in fine ea a fost depistata cu f.f rari chisti de giardia.nu cred ca am facut bine ca am recoltat probe in timpul tratamentului;trebuia inainte sau dupa pentru un rezultat corect.
ce sa fac? sa-i dau in continuare a doua doza de zentel-5 zile cum mi-a recomandat medicul, fiindca am vazut ca tratamentul contra giardiei este mai indelungat chiar si decat impotriva limbricilor.

Am si eu un bebe de 1 an si 2 luni si de cateva zile imi varsa in jet aproape tot ce mananca.Am observat ca nu mai are nici pofta de mancare(solida),in schimb laptele si apa sunt de nerefuzat.Astazi am facut examenul coproparazitologic si ne-au iesit chisturi giardia prezente.Medicul ne-a prescris Wormex 5 ml/zi timp de 2 saptamani.Ce parere aveti?As putea sa-l tratez si cu alte remedii naturiste?Am inteles ca uleiul de seminte de dovleac si capsulele cu usturoi sunt foarte eficiente in tratarea giardiei.P.S. Trebuie sa facem si vaccinul de 1 an,dar daca luam tratamet il putem face?MULTUMESC DIN SUFLET!

Am un bebe de 10luni, de pe la 7 luni nu mai doarme bine noaptea adica se trezeste de 5-6 ori se invarte prin pat altadata mai si maraie, parca l-ar durea burtica dar dupa ce ii dau lapte sau trage vanturi se linisteste.Precizez ca nu mananca lapte de la 5 luni noaptea din proprie initiativa si bea lapte de vaca.Ziua nu am nici o pb cu el doar noaptea, iar cateodata mai si plange tot parca de durere de burta.Citind am crezut ca poate avea giardia , avand mare pofta de apa si lapte, i-am facut ex coproparazitologic si a iesit negativ.Credeti ca ar putea avea giardia, sa mai facem si analizele pt antigen?Va multumesc!!!

Wormex-ul este un remediu naturist, el nu este medicament.
Tratamentele aceastea nu au nici o legatura cu vaccinarea, ea se poate face oricand cu conditia ca cel mic sa fie in stare buna (fara febra varsaturi, diaree).
Din pacate remediile naturiste nu sunt prea eficiente in lupta cu infectiile parazitare. le puteti incerca dar la finalul tratamentului trebuie refacute analizele, obligatoriu.

Daca exista suspiciune de infectie cu parazit, se vor face analize de sange pentru lamurire. Acestea vi le va recomanda pediatrul copilului.
La varsta aceasta, insa, parazitozele nu sunt prea frecvente.

Agitatia e cauzata mai degraba de modificari in mediul ambiant, eruptie dentara sau alimente noi care nu-i cad bine copilului, de exemplu.

Buna ziua.

Bebelusul meu de 7 luni a luat giardia de la fratiorul mai mare (fapt dovedit in urma analizelor). Madicul de familie imi spune ca nu imi poate da niciun tratament pentru un copil de varsta asta.
Ce imi recomandati dumneavoastra pentru bebelus?
Pentru fratiorul mai mare (4 ani) pot folosi Vermox?
Va multumesc!

buna ziua,fetita noastra de 1 an are o febra prelungita de 38 dupa ce a facut rosu in gat de 2 sapt,in prima sapt a luat sumetrolim in a2a augmentin dupa 3 zile de augmentin 3,8 ml, are scaune moi si a vomitat de 2 ori,i-am facut coprocultura in urma cu o luna si a fost negativa,am fost cu ea la orl,pediatrie,chiar si la urgenta la gr alexandrescu,si tot ne spune k are rosu in gat,poate sa fie o cauza giardia sau diareea si voma au fost de la augmentin o reactie adversa va rog sa ne spuneti unde sa ne mai ducem k suntem disperati,tot face febra 38 fara nurofen !si la control nea spus k are iar rosu in gat!va multumesc

Buna ziua,

Am o fetita de 1,7 luni – la analize i-au iesit oxiuri;
tratamentul prescris de medic este zentel- 5ml/zi timp de 5 zile,(se poate da in paralel si un tratament naturist? HELMIFLORES)
Repetarea analizei coproparazitologice la cat timp se face dupa terminarea tratamentului? se poate face imediat sau trebuie asteptat un anumit nr. de zile?

Va multumesc

Buna ziua,
Am o fetita de 2ani si 8 luni, cu o greutate de 14kg, dar de ceva vreme nu mai papa asa cum trebuie.cere foarte mult lapte, cam 1500ml pe zi, iar mancare foarte putin.
Va rog sa imi spuneti cum ar trebui sa ii administrez Zentel pentru Giardia.

Multumesc!

Chiar daca copilul cere lapte, nu este bine sa-i dam de fiecare data. Un litru si jumatate pe zi este mult prea mult si poate avea diverse efecte neplacute asupra starii de sanatate.
Zentelul se va administra in doza prescrisa de pediatru, 5 zile la rand. Se recomanda sa se evite total lactatele pana la vindecarea infectiei cu parazit.

Buna ziua ,fetita mea de 2.6 ani a fost depistata cu chisturi de giardia .Tratamentul primit este zentel 1 doza unica cu repetare dupa 10 zile.Acelasi tratament l-am primit toti din casa.Mentionez ca eu ca si adult am mai avut giardia .
Nelamurirea mea este in privinta timpului de tratament , in sensul ca pe prospectul de la zentel scrie ca in cazul giardiozei se va face tratament 5 zile , iar eu am primit numai 1 zi urmand ca dupa 10 zile sa repet .La fel am citit si in articolul d-voastra ca se procedeaza si as dori sa inteleg de ce exista aceasta diferenta intre prospect si tratamentul recomandat.
Va multumesc , anticipat pentru explicatii

Buna seara.Am un bebe de 6luni care se screme mai mereu (noaptea prin somn de 2 sau 3 ori cate 5,6 min fara sa se trezeasca,dimineata se screme pana se trezeste si dupa ce se trezeste sta cateva minute linistit si apoi incepe iar sa se screama pana iese cu scaunul).dupa ce iese cu scaunul mai sta un pic linistit si apoi incepe iar sa se screama si sa se foiasca pana la urmatorul scaun(are 4,5 uneori6 scaune pe zi) si tot asa.In timp ce se screme se trage de urechi,intinde piciorusele,cateodata se uita crucis,tine pumnii foarte strans.A avut colici inca din a doua zi dupa ce l-am nascut si pana acum am pus comportamentul lui pe seama colicilor.De o bucata de vreme scaunul nu mai are acele "seminte",e ca un lichid mai gros,uneori si cu mucozitati,uneori are un fel de ate.e mereu foarte balonat ,ragaie de foarte multe ori ,se aud zgomote in burtica ca si cum i'ar chiorai matele.pana acum a mancat doar san plus bonnisan si babydrink,atat.Are 9,100kg si 72cm.Medicul lui spune ca nu are nimic atat timp cat a crescut in greutate,dar mie nu mi se pare a fi in regula sa se chinuie asa mereu.de cateva zile a inceput sa se scarpine la puta de fiecare data cand il schimb si are acces cu manuta acolo.nu stiu daca m-am exprimat bine in tot ce-am zis ,am incercat sa fiu cat mai explicita,si a iesit un roman.As vrea sa-mi spuneti daca este normal ceea ce se intampla cu el si daca nu ce-mi recomandati sa fac.Va multumesc anticipat pentru timpul dumneavoastra.

Avand o greutate asa de mare inseamna ca mananca mult, probabil si(prea) des, tubul digestiv fiind mereu "la lucru". Aceasta poate explica scaunele dese si zgomotele constante.
Pentru balonarea excesiva se pot administra preparate de tip Espumisan sau Infacol.
Se poate face si o analiza a scaunului, de control.

Baietelul meu de 4 ani are o respiratie urat mirositoare, crampe in jurul buricului , scaune moi. Care ar putea fi cauza

baiatul meu de 22 ani are giardia a luat un tratament duador 200 cate o tableta pe zi timp de 10 zile si vormex sirop, de atunci are aceleasi simptome si nu poate minca nimic are greata continu si am mai facut de 2 ori analize coproparazitologic si au iesit chisturi giardia. totul a inceput acum 2 luni, ce putem face?

revin cu un alt mesaj,am facut un ecograf unde mi s-a zis ca are bila in forma de S iar digestia se face mai lenta, am facut si amilazele ,heliobacteria Pilori , si ex coprologic care au iesit bune,numai coproparazitologic a iesit giardia.
va multumesc

Buna seara. Ce tratament pentru giardia si asacrizi pot da unui copil de un an? Dar eu ce pot lua? Precizez ca alaptez. Multumesc.

Buna! Doamna doctor, fetita mea in varsta de 2 ani si 3 luni mananca foarte foarte putin! Adesea imi spune ca o doare burtica si uneori ii miroase si gurita! (nu o mananca nasul si nici funduletul, nu are cearcane) i-am facut analize de scaun dar nu a iesit nimic! eu presupun ca are paraziti intestinali. ce parere aveti? ce alta metoda este pt depistarea parazitilor intestinali exista? va multumesc!

bebe al meu are 7 luni si are 9300 gr dar de 2 luni nu mai doarme noaptea ne culcam la 22 si pana la ora 2 se trezeste din ora in ora si plange ,da din pcioruse si nu se linisteste decat daca il tin la mine pe burta Suriora lui de 4 ani are giardia si ii dau Wormex ar putea sa aiba si bebe giardia ? Pot sa ii dau si lui Wormex?

Buna ziua. Fetita mea de 1 an si 7 luni are chisti de giardia. Mi s-a prescris Wormex de catre medicul de familie dar am auzit ca nu scapam prea usor de ei cu tratamente naturiste. Sa ii dau Zentel? Ce doza? Multumesc.

buna ziua! am o fetita de 2 ani si 5 luni si avem o problema. luni seara cand a facut caca am observat ceva alb, lung cam de un cm si subtire. am fost la medicul pediatru mia zis k are viermisori, ia dat tratament cu hermiflores, vermox si liv 52, avem cam 2 luni de tratament cu pauze intre doze.de azi noapte imi tot cere lapte. se trezeste de 3-4 ori si plange sa ii dau. inainte nici nu vroia sal vada. si acum i se aude ceva din burtica ca si cum sar misca ceva. sunt speriata tare, va rog spunetimi si mie daca e normal sa se auda asa. multumesc! sanatate!

baietelul meu de un an si sapte luni are o greutate de 9000 de grame si 76 de cm. hgh il are 13.3 si singura analiza care nu i-a ieit bine este helycobacter care din spusele unui gastronterolog care a consultat copilul nu trebuie inca tratat fiind asimptomatic.Din proprie initiativa l-am trecut pe regim fara gluten pentru ca avea scaune destul de dese pastoase si urat mirositoare. Dupa o saptamana de regim nu ii mai miroase gurita si scaunele sau reglat la unu doua pe zi .Sa fie vreo forma de intoleranta sau nu se poate. analiza pt anticorpi la boala celiaca a iesit o data negativ . Acum i-am repetat analiza si astept rezultatul

Buna seara! Fetita mea in varsta de 8luni are giardia. Medicul pediatru i.a prescris un tratament format din wormex, hepaid junior si minevita. Trebuie sa urmeze timp de o luna tratamentul. Insa, citind comenteariile de mai sus, inteleg ca acest Wormex nu este atat de eficient pe cat asteptam noi,astfel incat sa omoare parazitii. Fetita nu are pofta de mancare, iar noaptea are un somn foarte agitat si mai tot timpul isi freaca ochii si nasucul. Va rog mult, spuneti.mi daca acest tratament este bun sau sfatuiti.ma ce ar fi mai indicat. Va multumesc!

buna ziua ,nu stiu unde sa postez aceasta intrebare dar va rog vreu un alt raspuns,avem o fetita de 2 ani si acum 4 zile a facut febra 40 am fost cu ea la medic si mia spus k nu are nici rosu in gat sau la plamani ceva iam facut urocultura si a iesit neg sumar urina normal,ia dat cedax dar acum nu mai are febra si de 3 zile nopatea are temp 35cu3 este nervoasa si se tot scarpina in nas nu manaca nimic,este normal sa faca hipotermie dupa o febra asa de mare?ii dateam panadol si nurofen la 5 h k nu ii scadea febra poate fi aceasta cauza?

Va multumesc frumos! Ce inseamna tratament medicamentos standard? Medicamente puternice cum ar fi Zentel?

Buna Ziua , am o fetita de 3 luni jumatate si simt ca ceva nu este in regula cu ea. Este foarte cuminte si nu a plans de cat cand ii era foame acuma de vreo 3 zile este tot timpul maraita plange fara motiv scaun face unul pe zi si difera culoarea este verziu spre galben inca ii mai dau ceiut baby drink iar dupa ce bea ceaiul face scaun moare baga mainile tot timpul in gura balute muulte ii transpira mainile si picioarele mult si numai doarme bine. se trezeste si noaptea iar ziua aproape toata ziua e treaza. ea pana acum trei zile imi consuma 120 ml de lapte praf la 3 ore si noaptea la 4 ore acuma abia daca vrea 50 ml la 3 ore si se zbate da din cap si din picioare rau.noi stam la curte si avem put in curte apa este la 30 m si ma gandeam daca e posibil de la baita sa fii bagat manutele in gurita si sa fi luat gardia? nu am facut analizele la apa ca sunt foarte scumpe . pt lapte ii pun apa plata. ce parere aveti? are si cearcane .. multumesc mult

Ar fi bine sa fierbeti apa pentru baie, inainte sa spalati fetita. Mai ales daca sursa de apa nu e sigura.
Sfatul meu este sa mergeti la consult la pediatru sau la medicul de familie daca copilul nu are pofta de mancare.

Buna ziua! Credeti ca giardia taie pofta de mancare copiilor? Fetita mea de 9 luni are giardia si sub nicio forma nu mai vrea mancare, adica fructele si legumele, doar laptele praf, cerealele si iaurtul. Nu mai stiu ce sa fac. Are o luna de cand nu mai mananca cum manca inainte.Va rog din suflet, spuneti.mi ce sa fac!

buna ziua!fetita mea are 1 an si 6 luni si a facut de 2 ori giardia intr un interval de o luna.prima oara i am dat zentel 3 zile la recomandarea medicului,iar acum helmiflores.membrilor familiei li s a recomandat ulei de samburi de dovleac.sunt ingrozita daca nici de data asta nu da randament.exista un al tratament cu o siguranta de 100% de a scapa de giardia.
va multumesc!

Buna seara!
Am o fetita de un an care in urma cu 2 saptamani a inceput sa faca scaune moi, apoi apoase, am facut tratament (eubiotic baby, furazolidon, hidrasec, sumetrolim), insa fara prea mari rezultate. In urma analizelor, am aflat ca are lamblii. In ultimele zile, scaunele s-au rarit si au o consistenta mai pastoasa dar astazi a inceput iar sa faca scaune lichide. In toata aceasta perioada am tinut regim strict.
Intrebarea pentru dumneavoastra este: credeti ca lamblii favorizeaza diareea si ce am putea face in situatia de fata? Sa ii administam ceva impotriva lambiilor sau sa asteptam intai sa ii treaca diareea.

Multumesc mult pentru raspuns!

BUNA ZIUA. FETITEI MELE DE 2 ANI SI 6 LUNI II MIROASE GURITA APROAPE TPATA ZIUA. I-AM DAT WORMEXSI O PERIOADA NU I-A MAI MIROSIT DAR ACUM I-A REVENIT MIROSUL. MENTIONEZ CA I-AM FACUT ANALIZELE RECENT SI NU I-A IESIT NICI UN PARAZIT IN SCHIMB I-A IESIT PUTINA ANEMIE, IAR LA RECOM. MED. DE FAM. II DAU FIER. CARE CREDETI CA ESTE CAUZA?

Bună ziua
Stimată doamnă doctor,
De ceva timp am observat că fetiței mele îi miroase gurița, în special dimineața, și de câteva ori a acuzat dureri abdominale. Precizez că alte simptome nu are. Mănâncă bine (uneori mă uimește cât de mult!), iar la 3 ani și 11 luni măsoară aproape 110 cm și cântărește aprox. 17 Kg. Simptomele menționate sunt produse doar de paraziți intestinali sau pot fi determinate și de alte cauze? Considerați necesar un examen coproparazitologic?
Am marea rugăminte să-mi răspundeți și vă mulțumesc anticipat!
Anca

P.S. FELICITĂRI PENTRU CEEA CE FACEȚI PE ACEST BLOG!

buna ziua… bebelusul meu are 3 luni, e hranit cu nan1 si avem o problema cu colicii… nu prea scoate gaze pe fundulet ci mai mult ragaie… si se intampla sa ii ramana aer si sa nu poata elimina si plange de se face vanat la fata… si asa se intampla des… iar scaun are o data la doua zile, cateodata si la 3 zile. A s vrea sa incerc sa ii schimb formula de lapte dar nu stiu pe ce sa merg… ceva usor digerabil… nu stiu ce sa zic. Ce parere aveti de Humana, Milumil?

buna ziua am un baietel de 2luni si jumatate avem probleme mari cu colici si orice ias da contra colicilor vomita nu am cum sa il linistesc.Colac peste pupaza avem si vanturi multe de ne doare funduletul.Pana la 2luni manca 120-150ml lapte praf acuma il refuza si manca lapte de vaca dar numa50-60ml aproape la fiecare ora.Analizele la zi arata ca e ok dar eu nu pot sa stau linistita.Ce imi recomandat?

Buna seara domnule doctor,

Fetita mea de 1 an si 2 luni prezinta firisoare de sange inchegat in scaun. Acest lucru se intampla de 3 saptamani.
Totul a inceput cu o viroza respiratorie (nas infundat, temperatura 38 grade C si am administrat 3 zile Panadol si 6 zile Vibrocil), apoi a aparut diareea pana la eliminare doar de mucus (1 zi) . Am inceput administrarea de Hidrasec 10mg 3 plicuri pe zi. La recomandarea pediatrului am facut tratament cu antibiotic Ospamox 250 mg( 5 zile) , Enterol plicuri, Espumisan si am continuat cu Hidrasec pana la 5 zile. Scaunul si-a revenit ca consistenta. La sfarsitul tratamentului am avut 1 zi scaun fara sange, apoi a reaparut in scaun. Am mers la alt pediatru care ne-a recomandat Sumetrolim sirop si Pediakid Probiotique. Se fac 7 zile de tratament cu Pediakid si 4 zile de tratament cu Sumetrolim. Ieri am avut o zi cu scaun normal, iar astazi a reaparut sangele. Am vorbit cu medicul curant la telefon si mi-a recomandat furazolidona de 25g 1 tb la 8h si in continuare Pediakid. Am facut tratamentul 3 zile. Dupa tratament au urmat aprox 5 zile de scaun fara probleme. Apoi firisoarele au reaparut – se fac 3 zile de atunci. Medicul mi-a spus sa scot lactatele, mentinem probioticele si..mai vedem.

Am facut coprocultura, dar fusese deja administrat Ospamoxul. Testul a iesit negativ, inclusiv la Rotavirus. Mentionez ca fetita a fost vaccinata cu Rotarix la 2 si la 4 luni.

Starea copilului a fost OK, mai putin in primele 4 zile de nas infundat – si aici ma refer la faptul ca nu putea sa manance sufucient, desi manifesta pofta de mancare. Copilul este vesel, tipa, alearga, se joaca, doarme, danseaza…De cateva zile stranuta in fiecare zi de cel putin 3 ori. Seara se foieste foarte mult inainte sa adoarma. Au fost nopti cand se trezea plangand – am pus-o pe seama faptului ca nu-i placea sa doarma singura in patut.
Am observat ca duce manutele destul de des la nasuc si apoi continua catre ochi si isi freaca nasucul de noi (aici nu stiu daca este un semn de afectiune sau o suferinta).Aceasat reactie am pus-o si pe seama dermatitei atopice, diagnostic pus la 2 luni dar cu manifestare severa la 6 luni.

E posibil sa fie infectata cu giardia si sa fi gresit abordarea problemei de la inceput?

Va marturisesc ca sunt ingrozita si am o mare teama in suflet, pentru ca stiu ca scaunul cu sange inchegat nu este o stare normala si aceasta stare dureaza de foarte mult timp si simt ca fetita noastra este ca un cobai pe care se testeaza medicamente, fara a fi identificata cauza. Se testeaza medicamente, dar situatia nu se schimba.

Va rog din suflet sa-mi spuneti parerea dvs si sa-mi indicati ce pasi trebuie sa urmez in continuare.

Va multumesc pentru atentie si va felicit pentru ceea ce faceti prin acest blog!

Buna seara! Se poate administra eubiotic unui bebelus de 3 săptămâni? Cat este recomandat? Multumesc!

Buna dimineata, fetita mea de 2 ani si o luna este in cea de-a doua dimineata in care a vomitat. Peste zi nu a avut niciun simptom. Nu are febra si pofta de mâncare e scazuta. A avut un scaun moale mai mult apa si alte 2 normale. Ambele episoade de voma au avut loc la 5 jumatate dimineata. Multumesc

Protectis picaturi, tinut neaparat la frigider. Si eu m am chinuit cu babydrink,si espumisan, dar am dat mai multi bani si in 2 zile nu am mai avut deloc probleme cu colicii. Multa sanatate

Buna. Fetita mea de 18 luni are problema face scaunele moi s dese . Pe timpul tratamentului e ok dupa iar incepe. In ultimele 2 zile sa trezit noaptea de mai multe ori plângând Da din picioare si da vanturi.

buna ziua .Baietelul meu de 2 ani si 11 luni are giardia de aproape 1an jumate .in acest timp a fost tratat cu diverse siropuri naturiste .cu 6 luni in urma analizele au iesit negative si am crezut ca am scapat de ea dar acum i-a iesit iar pozitiv.medicul ne-a prescris zentel .Intrebarea mea este odata ce noi cei din casa am tinut anul trecut tratamentul medicamentos trebui luat iar ?

Bună ziua am o fetita d 8 luni iar săptămâna trecută a făcut diaree și gurita iubitoare atunki când ragaie am fost c ea la medic mia dat eu bionic smecta și hidrasec acum d ieri a început iarăși diarea ce sa fac și niki ce sa mance nu mai știu ce sai dau vă rog dă-ți un sfat. Va mulțumesc

Am vrut sa scriu ca gurita îi miroase urat atunci când ragaie și nici ce sa mănânce nu mai știu ce sai dau.

Buna ziua! Fetita mea in varsta de 9 luni manifesta urmatoarele semne: de aproape o luna jumatate nu mai vrea sa manance mancare solida doar cateva lingurite, isi freaca in mod frecvent ochii si nasucul (pare a o deranja acest lucru) si noapte se trezeste destul de des.poate fi vorba de giardia? Mentionez ca este alaptata Iar scaun are unul la 2 zile, in rest este un bebe foarte energic, curios, vorbaret( pe limba lui)

Buna ziua.am un baiat de 8ani.se plANge de dureri de burtica.uneori i se inflameaza zona de sub ombilic. de 2luni i se tot fac analize si neau dat doar debridat.si espumisan.acum il doare si stomacul si are niste zgrabuntele pe obrajori nas si pe burtica ii apar doar cand il doare apoi dispar delasine.apar grupate 7,8bubite la un locsi pe picioare.la analize ia iesit doar ca are putin mai mula sare in organism.cu tot c dieta fara sare el tot se plange de durere palizeste. Nu mai stiu pe unde sal duc si ce sai dau.vva multumesc din suflet pentri orice sfat.

buna ziua,copilul meu e mic si foarte slab,nu prea mananca,mesteca mult are scaune mai dese unele diareice altele normale,cateodata are perioade cu dureri de burta,anemic nu este,ce ma sfatuiti?

Buna ziua ,fetita mea de 8 ani , de 1 an sa zic se tot vaita de stomacel si anume o stare de greata ,vrea sa vomite dar nu poate , o lasa ,o ia la ceva vreme si in special dupa ce mananca,ii miroase gurita ,acum cateva zile am fost internate cu voma ,varsaturi .diaree , febra ,au trecut 9 zile si ea are inca scaune moi….mai nou i-au iesit si niste bubite,ca si cum au piscat-o tantarii…..ce ma sfatuiti?

Buna seara! Am o fetita de 2 ani si de 2 luni ne chinuim cu diaree ,practic fara smecta ,nu rezolvam nimic! scaune semicosistente,miros acid,nedigerate ..I-am facut analize,transglutaminaza a iesit negative,antigen de giardia negative,coproculturi (vreo 8) la laboratoare diferite negative,helycobacter scaun negative! medicul pediatru a zis ca poate e intoleranta la ceva ! sunt cam disperata ca nu stiu ce mancare sa-i dau , laptele e fara lactoza ,ceriale fara lactoza cu orez si fara gluten…. nu mai are nici pofta de mancare ,si nici nu a mai luat in greutate deloc de vreo cateva luni !!Fierul ,a avut 24 ,mic ,dar era cu scaune diareice de 4 zile,ht era correct si hb! Mi-a dat sa-i dau Fe ,dar a 2 zi a facut la fel! sa fie din cauza maselutelor (premolarii) ca sta mereu cu degetele in gura sau e giardia ! (am facut multe coproparazitologice si coproculturi ) care auiesit negative ! va rog un sfat !

Buna ziua! Am un copil de 6 ani. E foarte palid la fata, are cearcane, si de cateva luni are gaze si ragaie permanent. I-am facut analizele insa n-a iesit decat o infectie respiratorie si o alergie. Ma asteptam sa aiba Giardia ceva, ma gandesc poate ca nu iese asa din prima?A facut testul acela cu antigen giardia de 50 de roni. Daca ma piuteti ajuta cu un sfat,v -as fi recunoscatoare, Va multumesc, Nicoleta Iordachescu

Buna ziua
Am o fetita de 1luna si 3 saptamani si de vreo 2zile este foarte agitata da din manute si picioruse se freaca cu manutele la nas si ochi si parca nu respira corect ( foarte alert). Am fost la pediatru dar mi-a spus sa stau linistita ca respira este ok. De mentionat ca este foarte cuminte nu plange deloc are 4,6 kg si 56 cm. Va multumesc si astept un raspuns.

Buna ziua! Baietelul meu in varsta de 3 ani, a fost gasit cu chisturi de giardia.La 6 luni a fost diagnosticat cu alergie sau intoleranta lalactate, nu s a pronuntat exact si cu sindrom de mmalabsorbtie.De atunci ne chinuim cu dureri de burtica in jurul buricului, respiratie urat mirositoare si zgomote puternice in burtica.E posibil ca de atunci sa aiba giardia? E grav ca nu l am tratat la timp.Mi a dat doctorul pediatru Giardinocid sa I dau ca e mai putin agresiv cu ficatul , la analize Tgo I a iesit la limita de sus 35.Ce parere aveti? Va multumesc anticipat si astept raspuns!

Buna seara am o întrebare ce înseamnă la un copil de 6 ani hormoni femini si nedezvoltarea penisului deoarece copilașul meu are căpațul vânat si doctorul ne-a spus ca nu se dezvolta penisul de aceea si ca are hormoni feminini dar totuși sunt speriată

buna ziua!baietelul meu in varsta de 5 ani de 3 saptamani vomita dar nu face febra nu il doare burta i-am facut ecograf abdominal 3 g nu are nimic analize gardia care au iesit negative,analize de sange si i-a iesit TGO putin marit!ce as putea sa ii mai fac a fost pe debridat,metocopramid,liv 52,sirop buna crestere si nici un efect!

buna seara! am un baiat de 5 ani si unul de 2 si 8 luni. Cel mare nu avut mai deloc pofta de mancare , este predispus la alergii( IgE 104) , are cearcane pronuntate ,somnul il are foarte agitat si are si dureri de cap. I-am facut tot felul de analize, si la sange si la scaun si nu a iesit nimic. Acum cel mic a inceput sa aiba dureri de burtica si sa-i miroasa gura. Am inceput sa le dau wormex .cantiatea o stiu insa nu stiu pe ce perioada si daca in timpul tratamentului au voie lactate. Multumesc!

Buna ziua! am un baietel de 2ani si 8 luni..are respiratie urat mirositoare,dureri de burtica,scaunul gros si putin lucios,si febra! Inca nu am mers la medic. Imi puteti spune ce ar putea fi? va multumesc

Buna ziua. Am o fetita de 1 an si 6 luni si de vre-o cateva sapt nu mai are pofta de mancare, are gaze de cateva zile si noaptea se trezeste si plange sa ii dau sa suga. Credeti ca ar putea avea paraziti? Si daca da in timpul tratamentului pot sa o mai alaptez? Mentionez ca fetita nu primeste altfel de lapte de cat de la san si adoarme la san.

Buna,baietelul meu de 1 an si trei luni s-a jucat in dulapul di bucatarie si nici eu nu stiu cum probabil nu a fost inchis bine,a varsat otetul din sticla,din cate imi amintesc era foarte vechi si mai erau aprox trei linguri in sticla,a plans putin,dar totusi nu sunt sigura daca a baut din el,ce simptome ar trebui sa aiba daca a baut din el?
Va multumesc

buna ziua.am o fetita de 11 luni de cateva zile a racit.are bronsolita si de 3 zile ii fac aerosol cu dexametazona1ml si ser 2 ml recomandat de medic,dar nu ii trece haraiala deloc.ce ma sfatuiti ce fac?

Buna! Baietelul meu are 13 ani si a fost diagnosticat cu chisturi de giardia. Mi s-a prescris sa-i dau tinizol 500 mg cu 4 comprimate, pe care 2 pastile o data la 2 saptamani. Ce as mai putea sa-i dau? Va multumesc !

Buna seara, pentru Blastocystis hominis – chisturi prezente la examenul coproparazitologic îmi puteți da mai multe amănunte. Nu găsesc informații despre acest parazit voi ce tratament star putea urma. Va mulțumesc!

Buna seara, pentru Blastocystis hominis – chisturi prezente la examenul coproparazitologic îmi puteți da mai multe amănunte. Nu găsesc informații despre acest parazit voi ce tratament star putea urma. Va mulțumesc!

buna ziua,am un baietel de 11 luni in urma unor analize de rutina i-a iesit k are giardia in primul set de analize am zis k se mai le repet ink o data am fost la mai multe laboratoare 4 din 5 au iesit negative un doctor spune sa al las o luna sa vedem cum evolueaza un doctor spune sa ai dau wormex o luna sincer nu stiu sigur dak are sau nu are cert este k in ultimele doua zile a ineput sa verse ocazional sa faca temperatura 38.2 scaunle sunt cat se poate de normmal dar un pic grase lucesc foarte putin …as vrea dak se poate o parere de la dvs.va multumesc!

Buna ziua , am un copil de 2 ani si 3 luni …de vreo 4-5 luni cred il tot vedeam ca se apasa pe burta in zona stomacului dar nu am dat importanta mare ptr ca nu se intampla foarte des si credeam ca face asta pentru ca ma vedea pe mine ca ma manga iam pe burta pt ca eram insarcinata…. Dar astazi mi-a facut febra 38 si se apasa in continuu in asa zona a stomaceelului si spine ca il doare burtica…vreau sa mentionez ca de vreo 5-6 luni nu prea vrea sa manance…

Buna ziua ,am si eu o fetita de 1 an si patru luni si are oxiuri,nu este prima data cand descopar a mai avut si in primavara pana sa implineasca 1 an si i am dat zentel o doza si dupa trei sapt inca una a eliminat si acum au revenit ,pediatra mi a spus ca nu ii mai poate prescrie zentel ca e prea toxic,am incercat cu tratamente naturiste si nimic(vormex,ulei de dovleac) Ce pot face?????

Buna ziua ,am si eu o fetita de 1 an si patru luni si are oxiuri,nu este prima data cand descopar a mai avut si in primavara pana sa implineasca 1 an si i am dat zentel o doza si dupa trei sapt inca una a eliminat si acum au revenit ,pediatra mi a spus ca nu ii mai poate prescrie zentel ca e prea toxic,am incercat cu tratamente naturiste si nimic(vormex,ulei de dovleac) Ce pot face?????

Buna seara,fetita mea.in varsta de 4 ani are scaune foarte inchegate,dureri de.burtica,este balonata,nu mai are pofta de mancare,printre care ia mai iesit si o stomatita,aftele din.gurita iau trecut ,in schimb are ca niste mici cosulete rosii de fata,i se vad si niste cearcane,repet ea era mai mancacioasa de fel ,iar acum nu mai mananca absolut deloc,am mers la.medic si nea dat.bilet de.trimitere la.analize la rugamintile mele ,si pt.giardia,si la sange si urina si caca ,dar pana joia viitoare sa stau cu copilul in brate plangand nu pot.sta ,eu crrd ca este suspecta de giardia si din cate stiu trebuie un regim pus la punct.ce ma.sfatuiti sa fac,ce sa ii mai dau sa manance ca nu mai rezist
Cedez.multumesc.

Buna ziua! am un baietel de 1 an si 4 luni si am vazut ca are viermi,am fost la medicul de familie si mi-a prescris wormex. Ii pot da si alte medicamente pentru ca a inceput sa-i curga nasul si sa tuseasca.

Buna ziua! Am un baietel de 1 an si 3 luni si are giardia. Am incercat tot felul de medicamente pe baza de plante medicinale, dar nici un rezultat. Mi-e teama sa nu afecteze mai mult pentru ca are de cateva luni. Ce ii pot da? Multumesc!

Buna ziua.fetita mea in varsta de 6 ani a contactat la scoala parazitul giardia.problema este ca nu stiu mai exact ce regim alimentar sa urmeze.puteti sa ma ajutati?

Buna ziua am fetita de 3 ani si a vomitat de cateva ori si a facut febra si nu vrea sa manance nimic doar bea ceai si doarme cam mult asta e a treia zi

Buna ziua fetita mea de 3 ani jumate are dureri de burta si e imbalonata(c-am de 4 luni) I sau facut probe de sange care au iesit bine mai putin fieru, proba de caca la fel au iesit bine mai sunt probe care le pot cere(am uitat sa va zic k locuIm in Spania)

Buna seara!Fetita mea in varsta de 6 ani și 6 luni are giardia,confirmat prin analize. Am urmat un tratament de la medic ,dar dupa ceva timp au început Din nou durerile de burtica!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.