Categorii
Bebeluș Întrebări frecvente La primul copil

Cum tratăm un bebeluş cu nasul înfundat?

Cum desfundăm nasul bebelușului?

Congestia nazală, cunoscută popular sub denumirea de nas înfundat, apare din cauza excesului de mucus produs în caile aeriene. Din cauza conformației nasului bebelușului și a căilor aeriene foarte înguste, cel mic va avea destul de des nasul înfundat în primul an de viață.

De aceea, toți părinții se vor confrunta, la un moment, dat cu problema nasului înfundat al bebeluşului.

Având în vedere faptul ca majoritatea medicamentelor pe care adulţii sau copiii mai mari le folosesc pentru desfundarea nasului sunt contraindicate la bebeluş, e bine să cunoaştem nişte măsuri generale pe care le putem aplica singuri, acasă, pentru a ajuta copilul mic să respire mai uşor.

Cauzele nasului înfundat la bebeluși

Sunt mai multe motive diferite pentru care nasul mic și delicat al unui bebeluș poate să producă mucus în exces să să se înfunde:

 • aerul uscat este o cauză foarte frecventă pentru care bebelușului i se înfundă nasul. De regulă, aerul prea uscat este rezultatul încălzirii excesive a camerei copilului, fără a folosi un umidificator. Temperatura optimă la care ar trebui să ținem un bebeluș nu trebuie să depășească 22℃.
 • praf, acarieni, păr de animale
 • răceli, un copil poate face 8-10 episoade de răceală într-un an. Bebeluşii nu sunt nici ei scutiţi de aceste neplăceri, mai ales cei care au frați mai mari care merg în colectivitate.
 • alergii
 • poluare
air air pollution chimney clouds
Photo by Pixabay on Pexels.com

În cazul multor bebeluși mici, în jur de o lună, secrețiile nazale care se aud când cel mic respiră sunt nomale. Nasul produce mucus constant, la toată lumea, acesta fiind necesar sănătății respirației. Zgomotul este produs de căile nazale foarte înguste și dispare pe măsură ce bebelușul crește.

Tratamentul nasului înfundat la bebeluși

 1. Folosiţi picături de nas saline (apă de mare) sau ser fiziologic. Serul fiziologic este tot o solutie salină, el conţine 9mg sare per 1 ml soluţie. Aceste picături pot fi folosite ori e câte ori este nevoie, nu au contraindicaţii și nu dau dependență. Puneţi una sau două picături în fiecare nară, aşteptaţi 1 minut şi apoi aspiraţi secreţiile cu o pompă de nas specială pentru bebeluşi (aspirator nazal).
 2. Aspiratorul nazal este indispensabil cât copilul este mic şi nu îşi poate sufla nasul. Cel mai bine este să aspiraţi secreţiile bebeluşului înainte de masă, pentru ca acesta să respire mai uşor pe timpul alimentării. Desemenea, aspirați înainte de culcare, la trezire sau oricând vi se pare că cel mic este foarte înfundat. Igienizarea nasului va scădea și frecvență episoadelor de tuse.
 3. Asiguraţi-i o hidratare bună copilului în perioada în care are secreţii nazale. O hidratare corectă va ajuta la fluidificarea secreţiilor nazale.
 4. Țineți temperatura în casă la maxim 22℃.
 5. E recomandat ca pe perioada în care bebeluşul este răcit, sau are nasul înfundat din alte motive, să folosiţi un umidificator al aerului din cameră. Aerul umed ajută la fluidificarea secreţiilor nazale şi astfel veţi putea curăţa mai uşor năsucul copilului. Există mai multe tipuri de umidificatoare, cu ultrasunete, cu evaporare, cu aer cald sau rece. Recomandările americane sunt pentru folosirea umidificatoarelor cu aer rece şi cu evaporare pentru bebeluşi. Spre deosebire de umidificatoarele cu ultrasunete, cele cu evaporare nu împraştie microbi, minerale si alte substanţe nedorite în cameră.
 6. Țineți copilul cu capul mai ridicat, nu la orizontală. Acest lucru îl va ajuta să respire mai bine.
 7. Puteți să-l bateți ușor cu palma între omoplați dacă e foarte înfundat. Acest gest produce niște mici vibrații care pot să dizloce mucusul și să-l facă mai ușor de aspirat.
 8. Sunt contraindicate pastilele sau alte produse care contin uleiuri volatile (eucalipt, menta) la bebeluş. Acestea pot produce, printre altele, spasm laringian si intoxicaţii. Ele vor fi folosite cu prudență doar la copilul peste 5 ani.
 9. Picăturile sau sprayurile nazale decongestionante sunt interzise la copilul sub 1 an. Vibrocilul picături poate fi folosit după 1 an. Sprayurile decongestionante cum sunt Olynth, Bixtonim, Rhynxil, Pivalone pot fi folosite după 2 ani. Practic, la bebeluși putem folosi doar soluție salină (ser sau apă de mare) și un aspirator nazal pentru igiena nasului!

Ce aspirator nazal folosim?

Aspiratorul nazal se va alege în funcție de cantitatea de secreții nazale pe care trebuie să le curățăm.

Înainte să aspirăm secrețiile, prin orice metodă, vom pune câteva picături de soluție salină în nasul bebelușului și vom aștepta un minut. În acest fel, secrețiile vor fi mai ușor de aspirat.

Cele mai comode aspiratoare sunt pompițele de cauciuc nazale, dar, din păcate, sunt și cele mai puțin eficiente.

O variantă ceva mai eficientă decât pompița de ciuciuc este aspiratorul de gură (sau aspiratorul electric cu baterii).

În cazul unor secreții foarte abundente este indicată batista bebelușului, dispozitiv care se montează la aspirator și extrage foarte rapid mucusul din nas.

Cât de des putem aspira secrețiile nazale?

O întrebare frecventă și legitimă este ”de câte ori pe zi e ok să aspirăm nasul bebelușului?”, știut fiind că aspirarea prea frecventă poate să irite mucoasa nazală a celor mici.

Răspunsul este că putem folosi aspiratorul nazal de 3-4 ori pe zi fără nici un fel de problemă cu condiția să punem câteva picături de ser în nas și să aspirăm cu blândețe.

Atunci când observăm firicele de sânge în mucusul aspirat din nasul bebelușul, este un semn că mucoasa s-a iritat și aspirarea va fi oprită, vom folosi doar picături saline fără aspirare.

În cazul în care aveți de-a face cu secreții nazale care nu ies nici cu aspiratorul, renunțați la aspirare și folosiți doar soluțiile saline pentru nas.

Ce facem cu secrețiile care nu ies din nas?

Există o situație frecventă și destul de frustrantă, aceea când auzim bebelușul că are muci, sforăie sau horcăie, dar nu reușim să aspirăm nimic cu aspiratorul nazal.
În astfel de situații, aplicați metodele de hidratare a aerului, puneți soluție salină frecvent în nas, țineți copilul cu capul mai sus sau bateți-l ușor între omoplați.

Dacă nu extragem nimic la aspirare, nu vom insista cu această operațiune.

Aerosoli pentru nas înfundat?

Foarte ”la modă” la noi în țară, aparatul de aerosoli pare obligatoriu în arsenalul creșterii bebelușului.

Mulți părinți mă întreabă dacă aparatul de aerosoli chiar ajută un bebeluș cu nasul înfundat și răspunsul este, da, ajută puțin, dar nu cine știe ce.

Vaporii de soluție salină difuzați de masca aparatului pot hidrata căile aeriene și pot face mucusul mai fluid și mai ușor de aspirat.

Problema este că un bebeluș va sta cu mare dificultate minim 10 minute cu o mască pe față, de câteva ori pe zi. Dacă nu stă cu masca atașată la piele, particulele din aparat se vor împraștia în atmosferă și nu vor mai fi inhalate de copil, ceea ce face toată operațiunea inutilă.

Există și păreri autorizate din domeniu care afirmă că aerosolii pot fi dăunători în răceală, favorizând împingerea microbilor din nas spre urechi sau plămâni. Este cert că e nevoie de mai multe studii pentru a lămuri utilitatea folosirii unui aparat de aerosoli pentru rezolvarea congestiei nazale la bebeluși.

Așadar, în cazul bebelușilor cu nasul înfundat, cel mai eficient și sigur gest rămâne aspirarea secrețiilor și umidificarea aerului, așa cum am descris mai sus.

Atenție: nu faceți aerosoli copiilor răciți decât cu soluție salină. Orice alt medicament pus în aerosol necesită recomandare medicală!

Lavaj nazal la bebeluși?

Irigarea nasului cu o soluție salină este o metodă ușoară și eficientă de curățare a secrețiilor nazale. Mulți adulți sau copii mai mari folosesc lavajul nazal atunci când suferă de nas înfundat.

Întrebarea pe care mi-o adresează părinții care sunt familiarizați cu lavajul nazal este dacă pot folosi această metodă și la bebeluși. Răspunsul este că specialiștii recomandă lavajul nazal doar după vârsta de 2 ani iar metoda este interzisă sub 6 luni din cauza riscului de înec (bebelușul mic nu are reflexele de respirație orală și de tuse dezvoltate).

Așadar nu folosiți lavajul nazal la un bebeluș, riscurile depășesc beneficiile.

De reținut 

 1. În răceli, nasul copilului trebuie curățat des pentru că există riscul apariției otitei, în cazul în care secrețiile stagnează în nas
 2. Picăturile nazale decongestionante sunt interzise sub 1 an iar sprayurile nazale decongestionante se folosesc doar după 2 ani.
 3. Dacă nu observaţi nici o ameliorare într-o săptămână, dacă copilul face febră şi are sub 3 luni sau dacă vi se pare ca e foarte agitat si respiră greu, contactaţi pediatrul!
 4. Nu este nici o problemă dacă copilul înghite secrețiile nazale
 5. Dacă copilul este în stare bună, vesel, sănătos (nu răcit), se alimentează bine, nu este întodeauna necesar să insistăm excesiv cu igiena nazală.

surse:

https://www.webmd.com/children/features/help-child-stuffy-nose

159 de răspunsuri la “Cum tratăm un bebeluş cu nasul înfundat?”

Desi articoulul dvs. se termina acolo unde incep adevaratele probleme legate de raceala, eu as vrea sa va cer parerea cu privire la consumul excesiv de antibiotice in caz de raceala. Am observat ca pediatrul nostru prescrie cu o incerdibila usurinta antibiotice atunci cand copilul e diagnosticat cu faringita ("eputin rosu in gat", ca sa citez doctorul). Am indraznit totusi sa nu ii urmez indicatiile si copilul s-a vindecat complet intr-o saptamana cu vitamina C si miere (avea un an si 4 luni atunci). Recent a mai facut un episod de faringita si tratamentul recomandat de doctor a fost acelasi – eritromcina in principal, plus alte cateva chestii (ibuprofen si nu mai stiu ce). Nu am administrat de la bun inceput tratamentul prescris, dar cand am observat ca situatia se inrautateste, am cedat. Acuma imi reprosez faptul ca i-am dat antibiotic fara sa ma fi informat mai bine, mai ales ca pe prospectul eritromicinei zice ca ar fi indicat pentru bronsite actutizate si alte lucruri mai serioase decat "un pic de rosu in gat". In aceeasi ordine de ide ma revolta cumplit faptul ca nu ni se ofera tratamente alternative mai lejere, atunci cand este cazul! Astept cu infrigurare urmatoarea raceala sau alta indispozitie care imi va provoca mari framantari intre calea neplacuta a antibiticelor si teama de complicatii. V-as fi foarte recunoscatoare daca m-ati lamuri , mai ales ca pozitia dvs in diverse alte probleme inspira incredere. Va multumesc.

La noi in tara se face, intr-adevar, un abuz de antibiotice la copil, lucru care ma revolta si pe mine. Mai ales ca este un lucru stiut ca peste 80% dintre raceli sunt de cauza virala, nu bacteriana.

Motivele pentru care se procedeaza asa sunt variate de la caz la caz si e greu de dat o singura explicatie cuprinzatoare. In general, e mai rar vorba de incompetenta profesionala (desi uneori este si acesta cazul)cat e vorba de o comunicare defectuoasa intre medic si pacient (parinti), de lipsa de incredere reciproca si de inabilitatea celor doua parti in a-si imparti echitabil responsabilitatea in tratarea copilului.
Astfel, se alege solutia cea mai "sigura"(pe termen scurt) si anume excesul de prudenta si administrarea abuziva de antibiotice.

Practic, ce trebuie dumneavoastra sa stiti este ca atunci cand vi se mai propun antibiotice si aveti dubii ar trebui sa efectuati cateva analize copilului (hemoleucograma, vsh, CRP, ASLO, ex faringian).

Din analizele de sange se va vedea clar daca este vorba de o infectie cu bacterii (care necesita antibiotic) sau nu.

In cazul "rosului in gat", inainte de orice antibiotic, efectuati macar un exudat faringian.

E vorba de niste investigatii banale, disponibile la orice clinica, dar care ne ofera informatii foarte importante pentru alegerea tratamentului.

Voi incerca pe viitor sa scriu un articol in care sa discut mai pe larg pasii ce trebuie urmati in tratamentul racelilor copilului .

O zi buna!

Va multumesc pentru aceste pretioase informatii. Vom astepta (cu toatele probabil) cu nerabdare articolul despre raceala. O zi frumoasa va dorim!

Buna seara,
As avea si eu cateva nelamuriri sa le spunem asa:
1. Un copil care este transpirat si bea apa, poate raci?
2. Daca sta cu picioarele goale pe gresie sau se asaza pe o piatra raceste?
3. Daca mananca o inghetata poate face rosu in gat sau raci?
4. Daca sta in curent poate raci?

Am citit diverse articole , insa as dori o explicatie avizata. Care este 'mecanismul' in fiecare caz sau sunt mituri ?

Multumesc mult

Cel mai important lucru care trebuie inteles este ca raceala si rosul in gat nu sunt produse de frig ci, intodeauna, de un virus sau de o bacterie. Frigul, insa, contribuie si el intr-o masura la declansarea infectiei.

Organismul nostru intra zilnic in contact cu zeci de virusi si de bacterii nocive. Imunitatea unui corp sanatos si cald le neutralizeaza pe toate inainte sa produca boala.
In conditii de frig, aceasta imunitate isi pierde eficienta, devine tot mai slaba pe masura ce temperatura corpului scade si germenii periculosi nu mai sunt indepartati.
Astfel, frigul creste sansele unei imbolnaviri.

Punctual, raspunsul la intrebarile dvs este urmatorul:
1. Un copil transpirat poate sa bea apa, este si indicat sa o faca fiind deshidratat. Apa trebuie sa fie la temperatura camerei, insa, nu din frigider.
2. Daca sta cu picioarele goale pe gresie sau pietre nu va raci decat daca gresia sau pietrele sunt foarte reci si copilului i se face frig.
3. Sigur ca oricine consuma alimente reci sau inghetate isi creste usor sansele de a raci. Dar acest lucru nu inseamna ca trebuie sa renuntam la inghetata cu totul. Aveti grija doar sa nu o manance cand e foarte incalzit, sa o manance incet si in cantitati rezonabile.
4. Curentul scade temperatura corpului si il poate predispune la infectii de aceea e de preferat sa nu se stea timp indelungat in curent, lucru valabil si pentru adulti.

Buna ziua
In primul rand va multumesc pentru raspunsurile pe care mi le-ati dat la intrebari mai vechi.
Acum iar am o nelamurire, fetita a fost racita am tratat-o dar a ramas cu o tuse care o tine de vreo 2 saptamani, i-am dat siropele pt tuse productiva si ea parca mai rau tuseste si mai ales noaptea, nu stiu ce sa-i mai dau. Dr a spus ca nu se aude nimic la plamani.ce as putea sa-i dau sa scape de mucisorii cae nu curg dar se aud pe "undeva" si sa nu mai tuseasca, febra nu face. Multumesc

Exista mai multe tipuri de sirop expectorant care se pot incerca, asadar, un prim pas ar fi sa i se prescrie un alt sirop.
Deasemenea, e utila hidratarea copilului cu lichide multe, ceaiuri, pentru fluidificarea secretiilor si eliminarea lor mai usoara. Picaturile de nas saline sunt utile pentru a subtia acei mucisori care se aud dar nu se elimina.
Daca problema persista, ar fi util si un consult ORL pentru a vedea daca copilul nu are polipi care intretin aceste secretii.

Buna ziua.
Am un bebelus de 10 luni care acum doua saptamini a cazut din pat de la 50-60 cm si s-a lovit la cap, la frunte si pe partea stinga a corpului, asa cum cazuse. Am fost cu el la spital, i-am facut radiografie la cap, ecogragii la abdomen si control la un pediatru de la spitalul Budimex. Nu a avut nimic, decat un mare cucui din care acum mai are inca un mic semn. Am doua intrebari:
1. Ii poate dauna in vreun fel radiografia, si este sau nu sa facem radiografie in astfel de caz?
2. In ultimul timp am constatat ca are o tremuratura a corpului cateodata, este o singura tremuratura din tot corpul, pe care o are indiferent de pozitia in care sta. Uneori a avut o tremuratura cand mergea in patru labe, alteori cand l-am luat in brate din patut. Care poate fi cauza acestei tremuraturi? Unde sa ma prezint? Pana la accidentul cu cazutul din pat, nu remarcasem acest comportament, sau daca era poate nu l-am bagat de seama.
Cu multumiri, Mona

Radiografia este o procedura standard in aceste cazuri, este singurul mod prin care se poate vedea daca craniul este intact.

Pentru acea tremuratura puteti merge la un consult la un specialist in neuro-psihiatrie infantila.

Buna ziua, am un baietel de 1 an si 4 luni caruia de 4 zile ii curge nasul foarte tare. Tot timpul are nasul fornait. Pana acum l-am tratat cu vibrocil picaturi de 3-4 ori pe zi, panadol de 4 ori pe zi si cand doarme ii pun pe o batista cate o fiola de carmol pe care o pun langa el. Nasul il curat cu batista bebelusului. Din pacate nu vad nicio ameliorare. Ce as putea sa-i mai dau?
Multumesc

Pentru o stiatie similara, un bebelus de 5 luni caruia ii curge nasul de cateva zile fara a face febra, este necesara administrarea de nurofen sirop sau doar desfundarea nasucului cu apa de mare si batista bebelusului? Va multumesc anticipat

Fetita mea de 3 luni tuseste si are nasul infundat de aproape 2 zile. Pediatra mi-a recomandat apa de mare pt nasuc de 2 ori pe zi si 2 ml de Panadol seara inainte de culcare.
Problema este ca nu vad nici o ameliorare, nu a facut febra, de tusit tuseste de 3-4 ori la 2-3 ore, iar nasul nu reusesc sa il desfund nici macar cu aspiratorul nazal,am folosit si ser fiziologic pt ca mi-a zis sa nu folosesc apa de mare mai mult de 2 ori/zi. Nu e prea mica doza de Panadol? pe prospect scrie ca se pot administra 4 ml, de maxim 4 ori pe zi la intervale de minim 4 ore, ce-i drept ea nu se incadreaza in greutate, trebuie sa aiba minim 6 kg si are 5,6 kg.
Ce ma sfatuiti sa fac? n-as vrea sa se agraveze starea ei din cauza tratamentului necorespunzator.
Va multumesc anticipat!

Apa de mare sau serul fiziologic (sunt cam acelasi lucru) se pot administra de oricate ori pe zi aveti nevoie, nu numai de 2 ori. Asadar puteti curata nasucul copilului cu ser, daca este infundat, mai des, de preferinta inainte de mese, ca sa se poata alimenta mai usor.

Legat de celelalte nelamuriri, sfatul meu, in prezent si pe viitor, este sa intrebati chiar medicul copilului. Doar acesta va poate explica diagnosticul si tratamentul pe care l-ati primit, fiind cel care a consultat copilul.

Buna ziua,
Fetitei mele de 8 luni ii curge nasul ,ii dau sinupret si ii desfund nasul cu batista bebelusuli,vibrocil si ser,dar de ieri vad ca s a facut galbena mizeria,ar trebui sa mi fac probleme? cu ce sa i dau sa i treaca?

Buna seara
Am si eu un copil de 1 an si 2 luni si de cateva zile este racit – ii curge nasucul . I.am facut aerosoli cu ser 2ml si dexametrazona 1 ml imediat s.a vazut o ameliorare si dupa parca au inceput sa curga din nou mai mult ( precizez ca sunt albi si lichizi) , ii pun ser , il aspir cand nu poate respira bine . Nu are alte simptome , ii dau si Septilin de cand a inceput sa aibe mucisori , i.am dat si oscilo 3 zile . Astazi este ragusit ( cei drep a tipat afara cat l.au tinut plamanii ) si mucisorii sunt prezenti in continuare . Desi am facut 5 zile aerosoli cu 2 pauza pot relua ? Ce ii mai pot administra ? Imi este teama sa nu il raceala mai rau ( si noi suntem raciti ). E nevoie de panadol?
Multumesc mult de tot

Cel mai bine este sa mergeti la medic cu copilul pentru a primi cel mai bun tratament, mai ales la o varsta atat de frageda.

Auto-medicatia cu substante destul de serioase, ca Dexametazona, nu sunt cel mai bun lucru in acest caz.

am o fetita de 2 luni.a racit.ii curge nasul,tuseste si stranuta.uneori are si ochisorii umezi.nu a facut temperatura inca.i-am dat aseara si azi dimineata cate 2 ml de panadol(fetita are 4600 gr,iar medicul de fam mi-a zis sa ii dau 2 ml de panadol) iar nasul il desfund cu ser si batista bebelusului.nu as vrea sa ii dau prea multe medicamente,sau siropuri pentru tuse.cum as putea sa o tratez altfel.daca face temperatura trebuie sa ii dau antibiotic?dr de fam de fiecare data cand baietelul meu(are 1 an si 9 luni) avea putin rosu in gat si facea temperatura ii scria antibiotic.acum e si el racit.tuseste,ii curge nasul si a facut putina temp.nu as vrea sa ii dau din nou antibiotic mai ales ca sunt 2 saptamani de cand a terminat o tura de eritromicina(pt un stafilococ cutanat).cum as putea sa il tratez altfel,fara antibiotic?va multumesc

In cazul fetitei de 2 luni, aceasta trebuie vazuta de pediatru daca face febra si urmat tratamentul prescris de medic, la o varsta atat de mica e bine sa fim precauti.

La copilul mai mare nu este necesara administrarea antibioticului la fiecare episod febril, majoritatea episoadelor fiind viroze de sezon. Ele se trateaza cu anti-termice (nurofen, paracetamol), picaturi de nas, siropuri de tuse, antibioticul fiind rezervat situatiilor in care simptomele nu se amelioreaza in cateva zile sub tratament. Este bine ca si el sa fie vazut de pediatru cand este bolnav.

Cum pot administra vitamina C unui copil de 1 an si 2 luni, pt ca dandu-i picaturi direct in gurita, a vomitat?

Fetitei mele ii curge nasul de o saptamana.Nu are alte simptome si i-am dat exclusiv viatmina C, 10 PICATURI IN 40 ML APA PT CA ALTFEL O REFUZA.Daca vreo 2-3 zile mucozitatile au fost cantitativ mari, fiind nevoita des sa-i aspir nasucul, acum fac asta doar cand stranuta si inca de vreo 3 ori pe zi.O sa-i treaca sau sa schimb tratamentul?

Asa cum puteti citi si in articol, puteti curata nasul copilului cu ser fiziologic sau picaturi cu apa de mare. Daca mucozitatile persista dupa o saptamana sau daca apar simptome noi, este bine sa mergeti la pediatru.

Buna seara,
Fetita mea de 6 ani a inceput sa tuseasca usor acum 4,5 zile. I-am dat sirop Stodal. Dupa aceste 5 zile a facut febra 37, aceasta urcand pana la 39, durere in gat, dureri de cap usoare. Fiind sambata am ajuns la urgenta unde diagnosticul pediatrului a fost bronsita acuta. Ne-a prescris claritromicina , nurofen, Tussorin pt. tuse. A mai avut azi febra 38 si vroiam sa stiu daca antibioticul este totusi necesar, citeam acum ca bronsita nu se trateaza de regula cu antibiotice. A primit deja 3 doze. Se poate intrerupe tratamentul sau odata inceput el trebuie urmat 7 zile? Acum o luna si jumatate a luat iar antibiotic (ospen) 10 zile pt. ca a avut un streptococ betahemolitic A in gat. Multumesc, multa sanatate!

Necesitatea antibioticului se poate stabili fie facand niste analize fie in functie de simptomele si starea generala a copilului. Asadar nu exista o regula generala, depinde mult de la caz la caz.
Ce va pot recomanda este sa luati antibioticul aceste zile si sa mergeti cu copilul la pediatru imediat dupa aceasta mini-vacanta. Acesta, in urma unui consult, poate stabili daca este necesar sa il luati 7 zile sau se poate opri.

Buna ziua,
Mai intai vreau sa va multumesc pentru ca sunteti alaturi de noi, mamele. Am doua intrebari legate de cei doi copii ai mei:
1. Fetita de 6 ani a facut tratament pentru streptococ betehemolitic A cu ospen. Sunt necesare analize speciale (ASLO) in acest sens? Nu as vrea sa chinui copilul degeaba.
2. Baiatul de 2 ani face febra de 3 zile (39 in prima zi), fara alte simptome, la consult s-a vazut putin rosu in gat, la plamani nimic. Medicul pediatru ne-a prescris norofen, panadol, eurespal si augmentin (daca e cazul). Desi starea lui e f. buna, aseara a facut iar temperatura 38, azi nu mai are nimic. E necesar antibioticul?
Va multumesc!

1. Da, sunt necesare analizele daca a fost vorba de streptococ beta-hemolitic.
2. Daca starea lui e buna si febra tinde sa treaca nu este nevoie sa-i mai administrati antibiotic. Dar acest lucru este bine sa-l discutati si cu medicul care il vede pe copil.

fetita mea are patru luni stranuta ,are nasul infundat tuseste uneori nu are febra .nasul il curat zilnic cu ser fiziologic si aspiratorul nazal dar secretiile totusi persista.Medicul pediatru mi-a recomandat sa-i dau de 3 ori pe zi Panadol timp de 3 zile si picaturi MAXITROL de 3 ori pe zi timp de 4-5 zile dar secretiile persista,copilul este agitat si plange.Ce pot sa mai fac.Ar trebui sa consult un medic specialist ORL.

Buna ziua,
Am o fetita de 2 luni si 1 saptamana si in urma cu aprox o saptamana ,a racit putin. Nu a facut febra, doar nasucul e infundat..haraie. Initial i-am pus ser fiziologic si am aspirat cu batista bebelusului..dar am realizat ca desi eu nu mai scoteam din nasuc nimic ea tot haraie. Atunci am decis sa merg la medicul de familie, care este si pediatru sa vedem despre ce este vorba. Dna doctor a consultat-o si i-a prescris ospamox125 , rhinathiol, aerius, biotics. Ospamox,rhinatiol 2,5 ml de 3 ori pe zi si aerius cate 2,5 ml seara, iar biotics de 2 ori pe zi cate jumatate de plic. Durata tratamentului 5 zile. Eu ma aflu in a 5a zi de tratament…si nici o schimbare in bine…e la fel cu nasucul.. In schimb am observat ca are o borfaiala in burtica se si aude dar se si simte la mana, de asemenea scoate si gaze des si unele chiar urat mirositoare. Sa mai precizez si ca ea mananca doar lapte praf milupa milumil 0-6 luni. Intrebarile mele sunt:
1) Tratamentul nu a fost cel corect?
2) Borfaiala e de la antibiotic?
3) Ce as putea face pentru ea sa o ajut sa respire corect fara haraieli?

Nu e un lucru bun sa spreciez tratamentul fara sa fi vazut copilul si de ce natura era acea haraiala. Ca informatie de ordin general, daca haraiala este produsa de secretiile nazale, in cazul unui copil in stare buna, fara febra, nu se administreaza decat picaturi nazale (ser, decongestionante).
Este posibil ca antibioticul sa produca niste modificari digestive, ele dispar in cateva zile dupa intreruperea tratamentului si este bine sa-i mai dati cateva pliculete de biotics pana la normalizare.
Secretiile nazale se curata des, in special inainte de mese, se asigura un mediu mai umed in camera copilului si se poate tine copilul mai mult timp ridicat pentru ca ele sa se scurga mai usor.

buna ziua!amo fetita de 3 luni care are nasul infundat de pe la 2 saptamani de viata.la o luna si 2 sapt am fost internata cu ea deorece mi-a facut temp 38.1 rectal si i-am dat junate supoziotor novocalmin, iar a doua zi mi-a facut scaun cu mucus si sange.i s-a facut tratament in spital, iar la externare avea nasul tot infundat si tusea discret. acum la 2 si 3 sapt am internato din nou deorece tusea fff urat. tusea pana voma secretii si avea respiratia f greoaie, temp nu a facut. la fel i s-a administrat tratament cu antibiotic, ca si prima data, timp de 7 zile, dar strea ei e la fel
tuseste la fel de urat, a si ragusit, si nasul este infundat, de abia mananca. ii fac aerosol cu ser, ii pun ser in nas, iar cand o aspir nu iese nimic,dar se aude cum horcaie in gat, ceea ce inseamna ca secretiile exista. am fost cu ea la orl de 2 ori si mi-a spus ca totul este bine. cu ce pot sa o ajut sa nu mai aiba nasul infundat si sa scape de tuse. acasa ii dau in continuare eurespal si aerius,

Pentru nas se folosesc picaturi saline sau ser fiziologic de cate ori este nevoie, in cursul unei zile.

Daca copilul a fost racit mai serios, dureaza o vreme pana cand aceste secretii dispar.
Unii bebelusi, insa, pot avea secretii nazale zilnic, fara sa fie bolnavi. Ele dispar pe masura ce copilul mai creste si nu necesita tratamente speciale. Probabil ca medicul ORL v-a spus acest lucru.

buna ziua
am o fetita care acum are 8 luni, si pe la 2 luni a avut o perioada in care fornaia, nu facea febra nasucul nu ii curgea si nici nu avea mucusori. Ii puneam ser fiziologic si in timp i-a trecut. Acum 2 saptamani am fost la mare si de atunci fornaie si mai tare, la fel nu face febra nu curge nasul dar se aude acel zgomot. Medicul a consultat-o si a zis ca nu se aude nimic la plamani si mi-a zis sa-i pun ser fiziologic si sa-i dau aerius dar degeaba. ce sa-i face sa nu se mai auda?

buna ziua,
am un baietel de 1 an si 4 luni si de cateva zile tuseste un pic de 3-4-5 ori pe zi e o tuse uscata si e un pic fornait ii curge nasucul insa f putin si incolor . ce imi recomandati sa ii dau ca nu as merge la medicul de familie pt ca da antibiotic pt absolut orice.precizez ca ii dau si 4 dintisori acum ,unul jos a iesit mai are unul si caninii care la fel a iesit doar unul, nu cred ca are legatura cu raceala,nu? inca un lucru, febra nu a facut deloc. va multumesc tare mult

Este bine sa fie vazut de un medic, trebuie vazut gatul, ascultat, etc. Altfel nu se poate stabili un diagnostic corect.
Este indicat sa mergeti la un pediatru pentru problemele copilului, acum, dar si pe viitor. Ca sa evitati abuzul de antibiotice dar si alte probleme.

Buna ziua,
Am un baietel de 6 saptamani care are nasul infundat de vreo 4 zile. In prima zi nu a vrut sa manance prea mult si a devenit somnoros, asa ca am ajuns la spital si i-au facut o perfuzie ca sa previna deshidratarea. I-au prescris Colargol pentru nas si i-am dat 1 zi, dar a inceput sa aiba scaun cu puncte negricioase si am intrerupt administrarea de colargol sa vad daca de la el a avut scaunul asa.
Nu stiu ce sa ii mai fac sa i se desfunde nasul ca nu doarme bine noaptea. Acum folosim ser fiziologic si batista bebelusului pentru a scoate secretiile, desi u iese mare lucru.
Imi puteti spune daca de la colargol poate sa aiba scaunul cu puncte negre si ce as putea sa fac sa i se desfunde nasul?

Multumesc mult!

Este posibil ca scaunul sa se coloreze de la argintul pe care il contine colargolul.
Este normal, pana la un punct, ca un bebelus mic sa aiba secretii nazale. Se vor folosi picaturi saline sau ser, un umidificator de aer peste noapte, daca secretiile sunt abundente.
Daca secretiile sunt galbene sau verzui trebuie facut un exudat nazal.

buna ziua am si eu o intrebare la dumneavoastra am un copil de 7 luni si deja are fontanela inchisa. este normal? se poate intampla ceva? va multumesc anticipat

Buna ziua!baietelul meu de 11 luni are deazo dimineata doar o nara infundata si haraie cateodata.ii dau aconit homeopat si marimer de mai multe ori.precizez ca eu de 3 zile sunt infunata si ma tratez tot cu homeopate.este nevoie sa ii dau si fluimuci sau e prea devreme?

buna seara! baietelu meu are 2 luni si 15 zile, de vre'o 4 zile, knd '' vorbim'' el se agita si il ia un fior(tremura din tot corpu) o secunda sau 2. am fost cu el la pediatrie, mi'au zis k nu e nimic grav, ca asa fac ei knd sunt micuti! ce parere aveti dumneavoastra!?va multumesc!

Buna.Fetitei mele de 1 an si 8luni ii curge de ieri nasul, stranuta din cand in cand si i-am luat temperatura rectal, 37.9(dupa 5min i-am luat-o iar si avea 38.1, dar cred ca si din cauza agitatiei si a plansului i-a crescut putin).I-am curatat nasul cu ser fiziologic si i-am dat vitamina C.Credeti ca e necesar sa merg la medic , se considera febra aceasta temperatura?In rest, starea ei e una buna, nu tuseste, mananca bine, se joaca, e vesela.Multumesc frumos.

Buna ziua!
Sunt mama unui baietel de trei ani.
Am si eu o intrebare pt dvs.: cam de 5 zile are nasucul infundat (observ asta din felul in care respira) dar cand sufla nu iese nimic. Ce-i pot administra? Mentionez faptul ca nu tuseste, nu-i curge nasul.
Va multumesc anticipat!
Diana

BUNA ZIUA, baietelul meu de 3 luni a facut o infectie virala si de vreo 2 sapt tot persista nasucul infundat .folosim ser fiziologic si nazomer si batista bebelusului ,iar cand a inceput sa tusesca a luat vreo 5 zile carbocisteina la indicatia medicului dar nu s-au diminuat secretiile.acum tuseste tot mai tare si horcaiala din nasuc persista iar cea din piept se accentueaza.intrebarea mea este daca am voie sa ii dau eurespal la o varsta asa mica si claritine sau aerius intrucat la noi in famile e un teren atopic intens, eu, mama sufar de rinita alergica destul de profunda.va multumesc mult.

am un bebelus de 2 luni e f infundat…doctorita mia dat sai dau ospamox iam dat si tot la fel e..cum as putea sal ajut?ce as putea sai mai dau?precizez ca nu face febra si nare alte simptome…doar ca nu prea mananca credk il doare si gatu

buna dimineata! am o fetita de un an care dupa vaccinarea cu infrarix a inceput sa faca febra cea mai mare a fost 38 cu 3.I-am administrat ibalgin dupa vaccin la recomandarea medicului chiar inainte sa faca febra..problema e ca a inceput sa-i curga nasul stranuta si are scaun diareic.Precizez ca a fost racita cu 2 saptamani inaintea vaccinului si vaccinarea s-a produs dupa consult cand fata era bine dupa spusele medicului.Este racita sau sunt reactii ale vaccinului?

Buna ziua, am o bebelusa de 6 luni căruia ii curge nasul in abundenta si stranuta, ii dau colargol si oscillococinum 1/2 de trei ori de zii…la început a avut 38 temperatura rectal, dar am preferat sa nu ii dau nimic pt febra considerând ca nu e chiar așa mare.(dupa trei ore a avut temperatura rectala 37 cu 6 si se mentine asa).As mai putea sa i dau si altceva pt raceala sau e suficient ce i dau acum?? Menționez ca e vioaie si activa , in ciuda faptului ca nu prea apuca sa își facă somnul pe timp de zii din cauza mucisorilor, iar noaptea ii scot mucii o data si doarme mai departe. Multumesc frumos

Buna seara
Fetita mea de 10 ani are o tuse uscata si persista in special seara; tuseste pana vomita. Am fost la medic; am urmat tratament cu eurespal; ventolin si acum suntem pe tusend sirop, dar nu este vreo ameliorare. Mentionez ca tuseste asa de 2 saptamani.
Gatul este bine si la plamani nu se aude nimic.
Ce tratament sa-i mai fac?
Multumesc

Nu va pot recomanda tratamente fara sa vad copilul
Este bine sa consultati medicul care a vazut-o deja pentru a stabili ce e de facut in continuare. Pot fi necesare mai multe investigatii pentru a stabili caaza tusei.

Bebelusu meu are 2 luni as dori sa stiu daca pot sa ii pun in camera esenta ment,lavanda… ?Pt ai usura respiratia.Va multumesc

Buna ziua! Am o fetita de 8 luni care de azi dimineata a inceput la intervale de 3-4 ore sa tuseasca o data dar parca ar avea secretii in gat. Precizez faptul ca nasul nu il are infundat, nu are temperatura, are o stare generala buna, mananca, se joaca. M-am gandit ca secretiile i s-au dus in gat desi nu pare sa aiba nasul infundat. Ce ar trebui sa fac? Va multumesc.

Buna ziua!

Am si eu unbaietel de 2 luni cu aceleasi simptome si tot colargol ii pun si eu de 2 zile plus ser fixiologic si aspirat nasul, dar deocamdata nici o imbunataire a nasucului. In rest mananca si doarme bine, doar cu nasul infundat. Daca mamica care a postat mai sus, mai citeste blogul, rog sa imi raspunda in cat timp a scapat de fornaieli.
Multumesc!

Buna ziua,
Baietul meu in varsta de 2 luni a contactat in maternitate un stafilococ auriu nazal. Diagnosticul s-a pus la 7 zile in urma unui exudat nazal. Am stat internata cu el la Sp. Grigore Alexandru 5 zile timp in care i s-a administrat tratament cu Medaxon. Dupa venirea acasa i-am administrat timp de 10 zile picaturi cu Ciplox.Toaleta zilnica nazala a fost facuta cu ser fiziologic. De atunci are incontinuu nasul infundat si sforaie noaptea; am folosit si pompita ptr desfundat si batista sugarului, insa nu are prea multe secretii; nu sunt alte semne care sa imi indice o raceala; dr pediatric mi-a recomandat picaturi cu Ophtamesone. Nu am inteles prea bine ptr ce i-au fost recomandate aceste picatui dar eu nu vad nici o ameliorare dupa o administrare de 8 zile. Ce parere aveti despre aceasta situatie? Credeti ca Ciploxul i-ar fi creat o sensibilitate la nasuc?
Multumesc frumos!

In primul rand, trebuie refacut exudatul nazal pentru a vedea daca ati scapat de stafilococ.
Daca aceste este steril, nu sunt necesare tratamente antibiotice, serul fiziolgic si popita (sau batista bebelusului) sunt suficiente.

Buna ziua.Baietelul meu are un an si 3 luni, de aseara a inceput sa stranute si sa ii curga nasucul foarte tare.I-am pus un supozitor cu Paracetamol, desi nu avea febra, iar noaptea a varsat si nu putea sa doarma de secretii nazale, plus ca facuse 38.8 febra.I-am mai pus un sup.Novocalmin, dimineata avea 37.6.I-am pus Pivalone, dar ii curge nasucul rau, temperatura este in jur de 37.5 , nu tuseste, dar ce pot face pentru nasuc, ii curge rau?
Va multumesc

Buna ziua! Baietelul nostru de 5 luni si 3 sapt. are nasucul infundat de la nastere dar s-a accentuat de la varsta de doua luni. Este normal ca sa nu ii traca pana la aceasta varsta? Am fost si la control ORL de doua ori si la homeopat si la pediatru. Suntem disperati caci ne e frica sa nu aiba urmari faptul ca nu se oxigeneaza bine creierul.De obicei bebelusii nu mai au nasucul infundat la 5 luni.Multumim frumos.

Bebelusii pot avea nasul infundat sau respiratia mai zgomotoasa la orice varsta. Nu exista o limita pentru acest lucru pentru ca motivele secretiilor nazale sunt variate si pot sa apara oricand.

In urma unui consult la pediatru se poate stabili daca exista o cauza infectioasa, alergica sau de alt tip.

buna ziua!
am un baietel de 7 luni, are nasucul infundat si secretii nazale abundente.Medicul de familie mi-a recomandat o combinatie de : 1ml dexametazona,1ml gentamicina si 8ml ser fiziologic. cate o picatura in fiecare nara de 3 ori ope zi. ce parere aveti?

Buna ziua,

Am o fetita de 3 luni si jumatate. Pe 13 am terminat tratamentul cu Augumentin (2 ml la 12 ore). De 2 zile am inceput sa tusesc dupa 2 zile de durere in gat. In acest moment ma tratez si tot timpul port masca. Imi este frica sa nu inceapa si cea mica…mai ales ca de azi parca are mai multi mucisori. I-am pus ser/apa de mare si i-am aspirat. Ce ma sfatuti sa fac in cazul in care starea ei se agraveaza?

Buna ziua. Fiica-mea care in ianuarie face 2 ani are putin nasul infundat si din cand in cand mai stranuta. Ii dau vitamina C si ii curat nasul cu ser fiziologic. I-am dat de dimineata jumatate de tub oscciloccocinum. Daca starea ei nu se inrautateste pot merge inainte cu acest tratament?E bine sa-i dau oscciloccocinum?Cate zile sa-i dau?Multumesc.

Buna ziua
Am un baietel de 5 luni jumate si a contactat o raceala de la sotul meu acum 2 zile. Deoarece era Sambata cand a racit, nu am putut merge la medicul de familie asa ca l-am sunat si i-am zis simptomele: tuseste si mi se pare ca e tuse productiva, stranuta si are ochii inlacrimati; mi-a zis sa iau apa de mare sa-i pun in nas, sa-i dau sirop eurespal de 3 ori pe zi cate 4 ml si daca face febra mare si se simte rau sa ii dau Klacid 125 mg/5 ml, de 2 ori pe zi cate 2 ml. In prima zi spre seara a facut febra 38,2 si i-am dat supozitor Paracetamol, i-a trecut, a doua zi, adica azi, a facut iar in timpul zilei 38,2 dar nu i-am dat paracetamol, doar l-am dezbracat si l-am lasat numai in body ca sa se racoreasca si i-a scazut pana la 37, 7; acuma seara a facut iar 38, 3 si i-am dat paracetamol supozitor. As vrea sa stiu daca e neaparat nevoie sa ii dau Klacid daca nu face febra mai mare de 38, 5? sau e nevoie sa ii dau Klacid daca face febra mai multe zile, adica scade si iar creste si tot asa?
Nu as vrea sa apelez la antibiotice dar daca e nevoie o voi face , va rog frumos sa ma ajutati.
Am uitat sa mentionez, bebe meu la 5 luni jumate are 9200 gr si dozarile s-au facut in functie de greutate.
O zi placuta.

Buna ziua , am un baietel de 4 luni acuma cateva zile a facut otita, am fost la orl si mi-a dat sa ii dau cedax 2,5ml la pranz timp de 8 zile, vibrocil 3ml amestecat cu 3ml ser fiziologic de trei ori pe zi, eurospal 3,5 ml de trei ori pe zi si otipax 3picaturi de trei ori pe zi si dupa 5 zile de tratament a inceput sa aiba nasul infundat nu putea sa respire mai mult noaptea , ii curat nasul cu batista bebelusului de cate ori este nevoie si tot se mai aude ca are secretie in nas este normal si cat o sa mai dureze?,as mai dori sa stiu daca tratamentul cu antibiotic nu este prea mult 8 zile? multumesc

buna ziua!am un copil de 3 luni si are nasul infundat. am incercat sa pun ser fiziologic dar nu are nici un efect.ce tratament ii pot aplica la aceasta varsta? va multumesc!

Buna ziua.Ma aflu intr'o dilema si as avea nevoie de ajutorul dumneavoastra.Fetita mea de 3 luni are nasul infundat tuseste foarte urat (gen rupe) si i'am dat Eurospal.Febra nu are dar ii cam curg ochii.Credeti ca ar trebuii sa ii dau antibiotic(am ospamox 125 mg/5ml)?Fetita are 5kg 300.Momentan nu sunt in tara ca sa pot sa consult un medic..,daca ar trebuii sa ii dau antibiotic ce gramaj si la ce interval.Va multumesc

Buna ziua si la multi ani va doresc si va multumesc pentru ideea de a crea un astfel de blog, foarte necesar parintilor.Am o intrebare legata de aparitia vegetatiilor adenoide la baiatul meu de 3 ani si 3 luni.Mai exact, in toamna a inceput gradinita, toate bune si frumoase pana la inceputul lui noiembrie, cand a facut pneumonie, trata cu Augmentin si fluimucil, aerosolii ii refuza. In decembrie a facut inca o pneumonie si otita bilaterala, adenoidita, tratate cu Zinat, Sinupret si la sfarsitul lunii decembrie iar au inceput secretiile vascoase din nas, medicul ORL -ist dandu-i 5 zile de Cedax. Intrebarea mea este daca nu-i dauneaza unui copil atatea antibiotice, luate asa des, chiar cu Eubiotics, medicul a spus ca e posibil tratament intravenos daca nu cedeaza infectia si daca e bine sa-l operam de polipi .nu cumva e o moda oparatia de polipi? acestia nu recidiveaza la vasrte asa mici? Va multumesc si sa va dea Dumnezeu sanatate ca ne mai lamuriti si pe noi, parintii.

Eu am luat de la farmacie "batista bebelusului" .e fenomenala ,nu pot spune cat am fost de multumit ! In cateva secunde nasucul s a desfundat .nu am mai chinuit copilul .folositi o cu incredere .

Nici o interventie chirurgicala nu este o "moda".
Decizia operarii polipilor apartine medicului ORL. Daca acestia sunt voluminosi si reprezinta un focar permanent de infectie si probleme respiratorii, atunci ar trebui eliminati.

Buna ziua. Am si eu un bebelus de 6 luni. De 1 luna si jumatate ii curg mucisorii si haraie in spate si tuseste cand e incarcata. Am tot fost pe la doctori, i-am dat antibiotice cu ampicilina cu gentamicina, nici un rezultat fiind diagnosticata cu pneumonie interstitiala, desi copilul nu a facut febra niciodata, apoi dupa acest tratament urmat 10 zile cu sumetrolin, am fost iar si ne-a zis ca a fot doza prea mica de injectabil, si a inceput iar 5 zile cu injectabil ampicilina cu gentamicina si inca 5 zile cu c-forte internate in spital, si dupa toate astea inca are mucisori , aspiram incontinuu si nu mai scapam de ei. Mi-e si frica sa mai merg la doctor ca ne-am saturat de atatea injectii mai ales ca febra nu face, are mucisori la plamani. I-am facut si aerosoli cu de toate de am renuntat si la aerosoli. Nu mai stiu ce sa fac. Pote ma ajutati cumva sa elimin mucisorii astia ca nu se mai termina.

Buna ziua.In cazul in care nu e suficient serul si nici apa de mare ce picaturi pentru nasuc indicati sa folosesc pentru bebe 8 luni?are nasull infundat,horcane si sta cu gurita deschisa,dar la aspirat nu iese nimic.multumesc

buna ziua. as vrea sa stiu ce parere aveti despre administrarea antibioticului la un bebelus de 3 luni si 3 saptamani. Baietelul meu este racit si in urma controlului medicului de familie i-au fost prescrise urmatoarele: AUGMENTIN BIS 2 ml la 12 ore, AMBROXOL 3-4 picaturi de 3 ori pe zi si VIBROCIL un puf de 3 ori pe zi. Simptomele pe care le prezinta sunt: nasuc infundat(mucisori), ii curg ochisorii, tuse seaca (cam o data pe ora), medicul a spus ca are si putin rosu in gat iar febra nu a facut pana acum. Eu sunt foarte indoita in ceea ce priveste administrarea antibioticului de la o varsta atat de mica. Dumneavoastra ce parere aveti?

Eu nu va pot indica tratamentul potrivit fara sa consult copilul. Pot insa sa va recomand sa consultati un medic specialist pediatru cand aveti probleme cu copilul cu care puteti discuta mai clar daca este nevoie sau nu de antibiotic.

Buna ziua!!!
Am o fetita de 10 luni si nu reusesc sa-i desfund nasul!! Nu mai stiu ce sa folosesc. Am incercat ser fiziologic, apa de mare, vibrocil picaturi , aerius si nimic. Problema se rezolva pentru 1-2 ore….dupa care o iau de la inceput. Cu batista bebelusului nu mai reusesc sa scot nimic din nasuc, chiar daca las sa actioneze serul sau apa de mare si apoi aspir. Se infunda atat de tare ca nu poate respira decat pe gurita, asta ducand la probleme noaptea : doarme agitata, fornaie si cand vine ora mesei (laptic) cu greu o pot hrani. Intr-o seara chiar a trebuit sa ii dau lapticul cu seringa de la ibalgin. Nu mai stiu ce sa fac. Poate ma puteti ajuta. Am uitat sa mentionez ca nu face febra, scaunele sunt bune, putin mai molcute decat de obicei dar nu diareice, ziua e jucausa, nu e apatica si a inceput eruptia dintilor de jos, amandoi au spart gingiuta. Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra!!! Va multumesc !

Buna ziua!
Am un baietel de 5 luni, alaptat exclusiv la san, caruia ii curg ffffffff tare ochisorii, nasucul si stranutam ffffffffff des. Nu a facut febra si nici nu tuseste.
I-am administrat ser fiziologic si scoatem secretiile nazale cu aspiratorul nazal – operatiune ce-l cam nemultumeste pe bebe.
In aceasta seara intentionez sa ii fac o baita mai fierbite cu sare. Este indicat acest tratament la un bebelus de varsta lui? Il poate afecta in vreun fel? Imi puteti recomanda altceva?
Mentionez ca si mie imi curge nasul si ma ustura in gat si pe piept si ma tratez cu tinctura de propolis si ceaiuri. Avand in vedere ca alaptez, propolisul il afecteazeaza pe bebe? As putea folosi unguentul vaporub sa ma ung cu el pe piept si gat , dat fiind faptul ca alaptez?
Va multumesc!

am nu bebe de 2 saptamani si uneori are respiratia zgomotoasa, dar din nasuc nu se vede nimic.E cazul sa ma prezint cu el la un consult la madicul pediatru?

Un consult la 2 sapt de viata este obligatoriu, fie ca il face medicul de familie sau un specialist pediatru.
Respiratia zgomotoasa este intalnita frecvent la bebelusi din cauza narilor foarte mici. Medicul va poate explica ce masuri trebuie sa luati.

buna ziua .am si eu o intrebar un bebe de 2 luni si 3 sapt poate sta in aceeasi camera (ex 3 h) cu un copil de gradinita dar sa nu ia contact cu el in sensul sa-l atinga sau sa-i respire in fata stiu ca cei care merg in colectivitate pot fi purtatori de virusi.e valabila intrebarea si cand cel de gradi e racit.multumesc

buna ziuz am un bebelus de o luna si 2 saptamani si de 5 zile stranuta si are muci mai tuseste dar sec si nu foarte des i-am dat paracetamol supozitor si aerosol cu acc si tot are muci si stranuta nu face febra manaca credeti ca ar trebui sa ma ingrijorez?

Buna ziua.Am o fetita de 7 luni, care de 6 zile are nasul infundat. Ca si tratament i-am da oscillo cate 1 tub/zi timp de 3 zile si cate un supozitor cu paracetamol seara tot 3 zile. Degeaba.Nasul ii curge la fel de mult si nu mai suporta sa ii aspir cu batista bebelusului. Precizez ca nu face febra si mananca normal. Ce ar trebui sa-i mai dau??? Medicul de familie mi-a dat un sac de siropele dar am sperat ca ii va trece fara. Multumesc anticioat.

BUNA ZIUA. Am un baietel de 1 luna si are nasucul infundat, practic se aude un fornait undeva dar la aspirat nu iese mai nimic. In rest nu tuseste, nu are febra, mananca. E normal acel fornait la varsta lui? Multumesc.

buna ziua am fetita de 10 luni si a cam racit, tuseste, are o tuse umeda, ii curge nasucul si stranuta, ii curat nasucul cu salin si cateodata cu piept(inca alaptez)iar pentru tuse ii dau un sirop pe baza de plante linkas, ii administrez acest tratament de 2 zile dar nu prea vad mari schimbari, ce-mi propuneti sa fac, oare sa trec sa ii administrez ospamox sau poate imi propuneti dmv un tratament, ms anticipat…

buna ziua,

am un baietel de 8 luni care are mucisori de cand sanascut,am fost cu el la dic in lunile mai mici la care am primit tratament solutie salina,mai tarziu am folosit picaturi cu ser fiziologic,la un moment data scapat de ei,acum de vreo 2-3 saptamani are iar mucisori,il aspir cu aspirator nazal insa nu prea mai sta,azi a vomitat de 3 ori cu mucozitati si tin sa mentionez ca este infundat in nasuc,respira greu ,avemm si programare la medic,ce-mi puteti spune,sunt speriata!

multumesc frumos!

am un baietel de 2 luni si jumatate si ii curge nasucul.este apos si ii punem ser fiziologic si il apiram .cineva ne-a zis sa ii dam 15 bobite de Oscillococcinum in ceiuc.Se poate da asa ceva ?

Buna seara,pt un nasuc cu polipi am folosit aparatul de aerosoli cu ser fiziologic si adrenalina dar am tras serul de fiecare data cu aceiasi seringa,se poate contamina bebelusul cu bacterii din seringa?de la farmacie mia dat decat o seringa si nu mam gandit sa o dezinfectez la fel cum am facut si cu componentele aparatului,va multumesc.

nu sunt medic,sunt un om de rand,dar oscilloccinum este pt imunitate,cititi prospectul,nu este pt a trata si baietelul meu are 7 luni si ii curge nasucul de cand s-a nascut,am folosit tetrisal,ser fiziologic si il aspir de fiecare data!!!

am un bebelus de 3 luni si e infundat pe nas de 2 saptamani,i-am bagat ser fiziologic si l-am aspirat de 3 ori pe zi dar degeaba.ce sa fac?

am un bebelus de 3 luni jumatate si are nasucul infundat de la 2 saptamani am fost la medic dar nu s-a rezolvat problema , il aspir de cate ori e necesar dar nimic ce sa fac?

buna ziua,am o fetita de 11luni de 2saptamani tuseste,ii curge nasucu dimineata si seara,iam dat intai augumentin,eurespal,ibalgin,timp de 7zile apoi am facut pauza 3zile dupa care medicul mia zis sai dau fluimucil,ibalgin si daca nu ii trece in cateva zile sai dau zinat,iam dat de toate si tot degeaba nu stiu ce sai mai dau,ce sa fac?

bebelusului meu de 2 luni i s-a prescris de catre pediatru maxitrol pentru nasuc infundat..e in regula sa-i dau asa ceva?

Buna ziua.am un baietel de 1 an si 1 luna.Ii curge nasu fluid si tusesteMentionez ca a trecut doar 1 sapt.de la ultima raceala(foarte putin rosu in gat).Am avut tratament cu Sumetrolim 2×4 mil,picaturi vibrocil 3×1,Acc 2×2 plic,aerosolii cu ser fiziologic 2 ml,ventolin 2 pic.Raceste foarte des.Prima data a facut o laringita la 2 luni si de atunci raceste mai mereu.E suspect de astm bronsic!E pe tratament cu Zirtec2x5pic si Singulair granule de 4 miligrame,de mai bine de 5 luni.Va rog tare mult sa imi spuneti daca e ok sa primeasca tratament cu zirtec si singulair pe termen lung,fara pauza?Nu I afecteaza ficatul?Ce fel de analize ar trebui sa faca micutul,sa depistam si sa tratam corect aceste raceli,care recidiveaza mereu.Sunt disperata si sper sa primesc un raspuns.va multumesc.o zi buna!

am o fetita de 1 an si 7 luni,a avut nasul congestionat ,iar acum a inceput sa curga putin.mentionez ca nu are febra,nu tuseste,nu prezinta stare alterata.este indicat un antibiotic in acest caz?

Buna ziua,
Am un baietel de 5 luni care a fost dignosticat cu otita exterioara, medicul ORL i-a prescris 1-2 pic de rivanol de 3 ori pe zi. Am tot cautat dar nu gasesc: poate rivanolul sa-i faca rau pus in ureche? Uleiul incalzit nu ar fi mai bun?
Va multumesc

Buna seara!fetita mea de 5luni are nas infundat si dr pediatru mi-a recomandat ceva picuriArgento Proteinato Zeta,ii dau de 1zi , dar parca tot mai rau ii!ce altceva as putea sa ii dau pt nas infundat?Va multumesc

Draga cazacu florentina am si eu un bebe de o luna si are infecție virala..tuse productiva discomfort, stranuta..nu face febra. Te rog daca ai putea sami indici ce gramaje ai folosit pt aerosol. Sunt in străinătate si aici pana copilul nu e in ultimul stadiu nu te tratează. .tin sa menționez ca noi avem fiole cu fluimucil..cele cu acc leam aruncat erau expirate..daca poti te rog din toata inima sami ras pe email plescadaniel83@gmail.com

buna ziua,
am o fetita de 3 luni jumate si de ieri are nasucul infundat. I-am pus picaturi de apa de mare de la Humex si am tinut-o in reprize de 2-3 secunde deaspura unei olite cu ceai de musetel ca sa inhaleze abur, apoi i-am tot curatat nasucul de secretii. E ok? Si vreau sa va mai intreb daca cat are nasucul infundat ii continui sau nu baita zilnica si daca se poate iesi cu ea afara la plimbare in landou ? Va multumesc, Iulia

Buna ziua! Este prima data cand scriu pe un blog…:D Am un baietel de 8 luni jumate si de o saptamana mi-a racit zdravan 🙁 a inceput cu tuse si i-am dat Eurespal pentru ca l-am mai folosit cand a mai fost racit si a mers bine. A doua zi a facut si febra 38,5 C si i-am dat Nurofen alternativ cu Panadol la 4 ore,pentru ca din 4 in 4 ore ii crestea temperatura.Din a treia zi i-am introdus antibiotic Augmentin 1ml/12 h,mentionez ca acest tratament mi-a fost indicat de cumnata mea care este medic pediatru.Dupa 2 sau 3 doze de antibiotic nu a mai facut febra,in schimb tuseste tot mai rau si e foarte incarcat pulmonar…la inceput nu se auzea nimic la plamani dar acum se aud…are si amigdalele inflamate si putin rosii…nici nu mananca,lichide ii dau doar apa,pentru ca nu vrea ceai deloc..si ii mai dau san,dar cand are nasucul infundat nu poate nici san sa ia…nu stiu ce sa-i mai fac.Am fost cu el si la spital la un alt pediatru,care mi -a zis sa continui tratamentul acesta,dar mi-a marit doza de antibiotic la1,5ml/8 h.si mi-a adaugat Ambroxol,Tantum verde si Efedrinat.Va rog daca puteti sa-mi spuneti si parerea d-voastra.Baietelul meu a mai avut episoade de tuse,cateodata si cu febra..e foarte sensibil cu gatul…:( Va multumesc si va doresc o zi buna!

Medicul pediatru al fetitei mele ( 1 an si 6 luni) recomanda in cazul nasului infundat la raceala Romergan 2 ml/2 zi. Ce parere aveti? Multumesc

Buna ziua ,

Baietelului meu acum aproximativ doua luni a inceput sa i se infunde nasul si sa faca febra 37.5 , am fost la medic si ne a spus ca e usor racit si ne a prescris antigripale si o solutie ptr nasuc .La citeva zile a inceput sa faca febra si mai mare 38 ajungind in doua zile la 40 de grade .Am fost iar la medicul pediatru care ne a dat sa facem analize de singe ptr a vedea daca e de natura infectioasa si i a iesit ca are o infectie.Ne a prescris antibiotic ptr 8 zile si antitermice .Dupa ce au trecut 11 zile timp in care a luat antibioticul si i a scazut febra am fost iar la control si medicul a spus ca micutul se prezinta bine si sa nu ii mai administram medicamente chiar daca are nasucul infundat.Are mai bine de doaua saptamini de cind am fost la ultimul consult si nu i se desfunda nasul decit pe moment cind ii pun ser fiziologic iar noaptea nu poate respira bine, in rest nu mai are alte simptome , febra nu mai face.Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat.Multumesc.

Buna ziua,
Am un baietel de 6 saptamani, alaptat la san, care are nasul infundat, fara febra. De vreo doua sapt am inceput sa-i aspir nasul dimineata cu batista bebelusului, dupa ce-i pun ser fiziologic, dar am observat ca tot infundat ramane. In restul zilei nu il aspir, ca nu am ce sa scot… Nu stiu daca asta e o problema si ar trebui sa merg la medic, pentru ca mucisorii sunt albi.. in schimb s-a obisnuit sa doarma cu gura deschisa si de cateva zile se ineaca cu aer… Multumesc mult!

Baiatul meu de 7 luni nu are febra nu-i curge nasul nu tuseste dar horcaie abia ca poate respira.l-am aspirat in nas cu batista copilului dar nu sunt multe secretii.dar ma intreb si nu inteleg de unde horcaitul acesta???puteti sa imi spuneti???

am o fetita de 8luni si 1saptamana si am o problema cu ea nu bea lapte decat dimineata si seara,si doar 120gr,APTAMIL,IN timpul zilei refuza laptele accepta doar mancare.si nasucul e infundat de aprox 2sapt.a urmat un tratament pentru raceala,raceala ia trecut dar nasucul tot infundat e!!!!!astept un raspuns!!!!!multumesc

Am o fetita de 6 luni si are nasucul complet infundat ,abia respira si a inceput sa si tuseasca sec si rar.i.am facut aerosoli cu ser fiziologic.ar fi cazul sa ii dau si antitermic sau sa astept sa vad daca face febra si abia apoi sa.i dau?Va multumesc!

Buna ziua.am un baietel de 3 luni si 3 sapt si de vreo 2 sapt are nasucul infundat in special dimineata si in timpul zilei.noaptea nu il deranjeaza nu se trezeste din aceasta cauza.ii pun ser fiziologic si ii aspir cu aspiratorul nazal sau cu batista bebelusului dar nu iese nimic in schimb se aude cum 'fornaie'.temperatura nu o are mai mare de 37,1 rectal si tuseste din cand in cand.pediatrul mi-a zis ca nu are nimic nici la plamani nici in gat si atata timp cat nu face temperatura e prea mic sa ii dea tratament.tin sa precizez ca traiesc in Spania si aici pediatrii nu dau tratament decat daca este neaparata nevoie.totusi pe mine ma ingrijoreaza acesti mucusori e normal sa aiba nasucul asa infundat? Si daca nu e racit ar putea sa fie vreo alergie de primavara ceva?

Buna seara! Am un baietel de 1 luna si o zi! Are nasucul infundat de la 2 saptamani jumatate. Precizez ca mucusorii aveau la inceput culoarea galbuie dar acum, uneori, ii are verzui. Ii pun ser fiziologic si aspir cu batista bebelusului. Aseara i-am facut si aerosoli! Medicul de familie l-a consultat, nu are nimic la plamani si nu face temperatura. E posibil sa aiba vreo infectie?

Am fetita cu nasucul infundat mai ales noaptea,am folosit serfiziologic,sterimar,batista bebelusului seara inainte de culcare desfund nasucul iar peste noaptea se trezeste din somn din cauza nasucului infundat, fetita are 3 saptamani,de o sptamina am aceasta problema

Buna ziua, dna doctor! Incep prin a va spune ca am un baietel care in acest moment are 4 anisori & putin. In ultimii ani, de fiecare data in per asta a anului, baietelul ne-a facut cadou un pachet de gaqnglioni inflamati (lucru constatat de dl doctor orl-ist). La acest cadou dragut el a fost tratat cu tantum verde si rinonef t (si numai daca se agrava situatia eram nevoiti sa-i dam si antibiotic). Va scriu acum deoarece de cateva zile mi-a racit iar (o viroza care a venit la pachet cu nas curgand, ochi inlacrimati si tuse persistenta). L-am tratat deja, in urma controlului, cu vibrocil, humex si aerosoli cu ser fiziologic insa acum am observat ca ganglionul din partea stanga a gatului este putin umflat. Medicul orl-ist ne-a zis anul trecut ca atunci cand mai obs o usoara umflare a acestuia, sa ii administram rinonef t si tantum verde insa eu as vrea sa stiu: daca ii dau rinonef t , ii mai pot da pe langa humex si vibrocil pt nasul care curge (si care nu pare infundat) ?
Multumesc frumos & ast rasp dvoastra cu mare interes 🙂

Buna ziua, Avem un baietel de 1,4 luni. E racit: ii curge nasul si tuseste. La recomandarea medicului ii dau Prospan si ii curat nasul cu apa de mare. Febra nu are. Dar nasucul ii curge rau. ce as mai putea sa ii dau? Multumesc Nina

Buna ziua. Am o fetita de 5 luni care de ieri a inceput sa tuseasca si sa aiba nasul infundat. Astazi am fost la medicul de familie si ne-am trezit cu 2 "sacose" de medicamente. Pt nas pe langa apa de mare sa ii dam picaturi Vibricil 2ori/zi si Biorinil de 2ori/zi; aerosoli cu acc 1ml si ser fiziologic 2ml; ambroxol 5pic de 3ori/zi, Zyrtec 3pic dimineata, ketof 2ml seara si augumentin bis 1.5ml la 12ore + Protectis. Diagnosticul pus a fost de traheobronsita. Este necesar antibiotic si acele picaturi nazale (despre care am obs ca sunt pentru copii de peste 1 an). Multumesc

Mentionez ca fetita este vioaie, nu are febra (36.8) si mananca normal. In urma folosirii apei de mare si asiprarii nasului respira bine, singurul deranjant este tusea productiva.

Buna ziua. am o fetita de 3 luni de aproximativ o luna si jumatate are nasul infundat pina in prezent folosesc ser fisiologic ori de cite ori este nuvoie si ii aspir nasul, dar nu este nici un rezultat tot mai multi si mai multi mucusori sint eri am fost la medicul pediatru si mia spus ca gitul este rosu si chiar si tuseste de 2 zile medicul mia preascris antibiotic augumentin si sirop de tusa flavamed dar oricum boala nu sa ameliorat deloc.ce as mai putea sa fac ca sa scap de mucusori si tusa

Pe 25 seara am mers cu fetita la un alt medic pentru o alta parere, un medic pediatru de exceptie din Ploiesti. In urma consultului ne-a spus ca este vorba de o viroza. Ne-a recomandat ca timp de 3 zile sa ii dam Efferalgan (adica paracetamol sirop) timp de 3 zile si daca in acest interval nu isi revine putem vorbi de antibiotic. Pentru nas ne-a recomandat serul fiziologic si daca putem si aerosoli cu ser fiziologic si fluimucil. Dupa o zi de la administrarea Efferalgan si 2 cure de aerosoli fetita este mult mai bine, mucisori nu prea mai are si tusea este foarte rara. Mamici, atunci cand observati ca un medic da antibiotic atat de usor va sfatuiesc sa cereți si o a 2a parere.

Buna seara! Am o problema cu bebe de 1an si 4 luni. Mi-a facut 5yile febra si am crezut ca de la dintisori dar dupa 5 zile am fost la un medic pediatru care l-a consultat si mi.a recomandat nurofen si panadol. Dupa inca 2 zile febra continua merg la alt medic il consulta si acelasi tratament verdictul fiind virus de gripa. Ochii erau rosii, nasul nu a curs niciodata, nu a tusit deloc, doar febra si lipsa poftei de mancare. La 8 zile am fost la al 3lea medic si mi-a dat antibiotic amoxicilina. Dupa aceasta a inceput sa nu se mai ridice de pe perna, sa i se inroseasca buzele uneori chiar sangerau, si sa vrea sa nu se mai ridice de pe perna. Am fost la spital i.a facut analize la sange dar fiind sub antibiotic nu au fost concludente si a reiesit o marire a globulelor albe. Dupa incetarea antibioticului copilul nu a mai facut febra deloc, si a inceput sa se mai ridice dar putin nu cum era el ianinte. Poate sa fi fost o reactie alergica la antibiotic? Era prima data cand lua asa ceva. Nu stiu ce sa mai fac pentru ca el in continuare nu mananca doar cate putin si nu e prea activ. Ma tot gandesc ca ar putea fi de la antibiotic dar nu stiu sigur…Dupa cati medici l.au vazut nimeni nu imi spune clar ce este. A avut si rosu in gat dar foarte putin. Ce ar putea fi de nu mai vrea sa mearga si sa se joace cum era inainte doar sa stea linistit asta ma nelinisteste groaznic. Am incetat tratamentul de 2 zile si vad o ameliorare dar nu 100%. Puteti sa imi spuneti ceva despre ce am patit?

Buna dimineata.
Sunt mama unui baietel de aprox 2 luni, (pe data de 29.02.2016 implineste cele 2 luni), care de 2 zile are nasucul foarte infundat, la inceput cu o tuse seaca, acum tusea parca se rupe, fara temperatura si cu ochisorii putin umeziti.
Medicul de familie ne-a recomandat urmatorul tratament:
– aparat de aerosoli cu masca de 2 ori pe zi cu ser fiziologic
– aspiratie dupa aerosoli
– colargol de 3 ori pe zi – 5-7 zile
– pt tuse Stodal 2 ml de 3 ori pe zi – 5-7 zile
– spray nazal Humer 2-3 pufuri de 2 ori pe zi – 2-3 zile
– la nevoie (la temperatura) panadol.
De cand am inceput sa-i dau acest tratament are scaun aproape la fiecare masa (alaptat exclusiv la san), iar in scaun observ niste firisoare de culoare maron inchis (prima oara m-am speriat si am crezut ca este sange), dar dupa mi-am adus aminte ca acel Colargol are si el o culoare maron inchisa. Este posibil ca aceste firisoare sa fie de la Colargol, din cauza acestui tratament sau chiar sunt firicele de sange? In scaun mai observ si mucisori, doctorul de familie ne-a recomandat sa ridicam patutul putin sa fie mai inclinat, capul mai sus decat picioarele ca toate mucozitatile sa ajunga direct in stomac pentru a fi eliminate corect. Zis si facut!
Pe langa acest tratament mai fac si noaptea aspiratii cu ser fiziologic pentru ca este destul de infundat.
Va rog sa-mi spuneti daca este bun acest tratament, daca este bun acest colargol la un bebe de 2 luni.
Multumim frumos si asteptam parerea dumneavoastra.

Fetita mea are 3anii si are febra si tusa seaca ,nu demult o fost muscata de o pisica si so infectat si la spital io dat antibiotic nu stiu ce sa ii fc sai treaca febraba se Lasa si apare iar

Eu am dat la recomandarea pediatrului copilului de 2 ani cand a racit siropul Prospan si ridiche cu miere. Ne-a ajutat rapid sa scapam natural de tusa. In apr 4-5 xile. din fericire nu am ajuns la febra. Mai rau stam cu mucisorii. Ii aspir si folosesc apa de mare. De obicei dureaza cam 2 saptamani. nu exista alte remedii sa scapam mai rapid de muci? cele prezentate nu ne ajuta. Multumesc Ana

Bună ziua, am un băiețel de 3luni și este răcit, am fost la pediatru cu el și mi a dat să fac aerosol cu flixotide și sa îi curat năsucul cu apa de mare după care să îi pun picături de maxitrol ,bebe nu face febra, nu îi curge nasul dar i se aude un hărăit ca și Cum ar avea secreții in gât, Cum sa fac ca să le elimine. Mulțumesc

Ajutor!!! bebe 9 luni curge nasu fluid ochii umezi si transpira. administrat 5ml panadol apetit redus. La recomandarea medicului am trecut pe lapte de vaca fiert 15-20 min diluat cu ceai musetel+ menta indulcit cu glucoza. Poate fi vorba de raceala ? mentionez ca nu tuseste doar stranuta. pentru curatarea nasului am folosit ser fiziologic . temperatura in camera aproximativ 22 grade. folosim umificator aer cu vaporizare rece din privinta ca sursa de caldura este o soba cu lemne

1 an si 2 luni curge nasucu,temperatura 38 si tuse seaca i-am dat ambroxol si nurofen pot sa-i dau amuxicilina de 125.

Buna ziua
Bebe meu de 9 luni respra mai greu si are nasul infundat. Mentionez ca nu face febra si nu ii curge nasu…ce sa ii dau …ce este de facut ??? Nu imi place deloc cum respira ..ajutatima .

Buna,bebicul meu de 6 luni are nasul infundat(mucisori albi si transparenti lichizi) oare ce ar fi bine sa-i dau? Si cum sa procedez? Multumesc.

Buna ziua! Am o fetita de 3 luni jumatate..si a facut o rinita ..are muci abundenti si nu poate sa respire bine.am fost la pediatru mi a spus ca are rinita.mi a spus sa folosesc quix babu( care la noi nu functioneaza) sau ser fiziologic 1 ml ptr ambele nari de trei ori le zi si i a dat nurofen de 2 ori pe zi .cu toate astea o aspir pe nas dar cred ca i s a iritat nasul…pot sa o aspir mai mult de 3 ori pe zi? Ptr ca are multi muci si nici nu prea doarme. Serul fiziologic dauneaza daca e prea mult intr o zi? Nu stiu ce sa ii mai fac..daca aveti vreun sfat il accept bucuroasa.multumesc anticipat

As mai avea nevoie de parerea dumneavoastra tot ptr bebe de 3 luni jumate..in urma analizelor s a constatat ca are lipsa de fier..pediatrul mi a spus ca trebuie sa ii administrez fier (algifer) pana la varsta de 1 an fara intrerupere..e in regula asa ceva? Mie mi se pare o perioada cam mare.

As mai avea nevoie de parerea dumneavoastra tot ptr bebe de 3 luni jumate..in urma analizelor s a constatat ca are lipsa de fier..pediatrul mi a spus ca trebuie sa ii administrez fier (algifer) pana la varsta de 1 an fara intrerupere..e in regula asa ceva? Mie mi se pare o perioada cam mare.

Buna ziua eu am un bebe de 4 luni si de aprox 2 sap face tot verde scaunul am fost la pediatru mi sa dat espumisan 5 pic x3 pe zi si enterolactis 1 pe zi plus lapte fara lactoza toate acestea timp de 5 zile azi suntem la a 2 zi de tratament .am observat de aprox 3 -4 zile bebele respira pe gurita mai mereu oare e oke? Ba mai si tuseste putin de cateva ori pe zi, cand am fost la pediatru nu a spus absolut nimic de aceste simptome si acum 2 saptamani mi sa spus de un alt pediatru ca e palid si sa i administrez algifer asa ca am facuto pana acum o sapt cand celalalt pediatru a spus ca trebuie asteptat pana cand nu va mai face verde .numele meu este Mihai si sunt un tatic ingrijorat

Buna ziua. Bebelusul meu de 1 luna si jumatate face scaunul moale si apos de 12 zile si de multe ori pe zi, chiar si 6 scaune pe zi. Il alaptez la san dar ii dau completare si lapte praf Hi 1 combiotic din maternitate. Am nascut prin cezariana si lactatia s-a instalat tarziu si cred ca nici nu am suficient. In plus, nici bebe nu suge mult la san. Am luat si suplimente pentru lactatie sa stimulez mai mult, de genul galactogil, galafor forte schinduf combinat cu ceai pt lavtatie de la fares. Ma ingrijoreaza scaunele atat de multe si apoase si in ultimile zile am observat si prezenta de mucus transparent in scaun. Pana pe 9 noiembrie a avut o perioada de cand facea 1 data pe zi si se chinuia sa iasa. Temperatura in fundulet a fost max 37.4 C. Am dus so 2 probe de scaun la analiza. Una am recoltat-o pe 15 nov si atat coprocitograma cat si coprocultura au fost ok, adica in intervalele de referinta. Pentru proba 2 recoltata pe 17 nov, avea si mucus transparent, acesta fiind si motivul repetarii analizei. Pentru a 2 proba la coprocitograma a iesit leucocite frecvente si flora bacteriana frecventa. Astazi mi-a facut scaun moale si apos dupa fiecare masa, chiat si de 2 ori in cantitati mai mici. Coprocultura pentru proba 2 e gata miercuri. Sunt cam ingijorata pentru numarul mare de scaune si consistenta lor. Mentionez ce de 2 zile ii fac suplimentul de lapte praf cu zeama de orez dau nu observ nici o imbunatatire. Ca medicamente ii dau momentan colief pt colici de 2 zile. I-am dat si espumisan alternat cu bonisan. Ii mai dau vigantol 2 pic pe zi. Si i-am dat la recomandarea unui medic dermatoloc zyrtec 2 pic seara timp de 2 zile si l-am dat cu un preparat recomandat pentru acneea nou nascutului doar seara timp de 2 zile ( 10 si 11 nov). Ma puteti ajuta cu o parere in legatuta cu episoadele frecvente ale scaunelor si consistenta lor? De la ce ar putea fi? E normal la bebe de 1 luma si jum?

Buna ziua, fetita mea are 11 luni, ii curge nasucul si are o tusa uscata, tuseste pina ce.vomita, de mincat maninca numai sin si nestogen, in general.e vioaie, la.moment ii dau flavamed si in nasuc ii picur nasivin

Buna ziua..am si eu o intrebarea..fetita mea de un an si 6 luni ii curge nasul si stranuta…ce as putea sa.i dau?

Buna ziua, bebelusul meu de 4 saptamani ii curge lapticu prin nasuc, este problema? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns

Buna dimineata,
Am un bebelus de 6 saptamani, nascut prin cezariana, care are respiratia incarcata.
Il curat destul de des cu ser fiziologic si folosesc pompita, dar nu a scapat pana acum de mucozitatile pe care le are in nas sau pe caile respiratorii.
Mentionez ca avem umidificator.
Am intrebat pediatrul despre acesta problema si mi-a spus ca este normal sa aibe aceste mucozitati si ca "la un moment dat" nu o sa le mai aibe, dar ma intreb, cand va respira si el normal, fara sa mai fornaie asa?
Multumesc!

Buna ziua,as avea o intrebare,bebelusa mea de 2 luni (5 kg) are o usoara tuse cand si cand nu tuseste des dar doctora pe care o am nu ii da nimik k ea nu e specialist pediatru tot insista k d la 3 luni poate sa i dea a ascultat o la plamani sunt ok nu se aude nimik,tin da mentionez ca mai am o fata si aveam atunci alt medic care aceea imi dadea si antibiotic daca era cazul si ii mergea bine,problema e ca in spital am oroare d a ma duce decat at cand e ceva foarte grav deoarece cu prima fata am avut d tras cu spitalele ca imi lua fel si fel d vitusi,de aceea v-as ruga daca ma puteti ajuta cumva poate un aerosol cu ceva,nu are febra,nu ii curge nasul,doar ca ceea mare a fost racita noi am ferit o dar vad k are si ea de 2 zile o usoara tuse zic eu pt ca nu tuseste des si nici nu sa inrautatit in 2 zile!Este nascuta la termen,nastere normala acum are 2 luni si 5 kg,Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat ceva pt ca nu vreau sa aj cu ea la spital!Va multumesc si va doresc un Paste fericit!

Buna ziua .
Am si eu o intrebare .Fetitei mele de 4luni ii curge muci aposi doar dintr-o nara si se infunda noaptea doar pe acea nara,nu este racita ca a fost controlata si m-i sa spus ca nu este racita ,am fost cu ea si la un ORL i-a recoltat din nara afectata pentru analize ,dar au iesit negative nu are virusi sau altfel de alergeni.
Problema mea este urmatoarea :poate fi o alergie sau ce poate fi?!de de ceva timp tot curge intr-una si ma gandesc ca o jeneaza deoarece isi mai freaca nasu inainte sai curga mucisorii .Va multumesc

Buna ziua. Am o fetita de aproape 11 luni (fără 4 zile) de 11 zile ii curge nasucul (mucozitati apoase,incolore) si strănut din cand in cand. Am fost la medic, am urmat 7 zile de tratament :sirop Hedelix si Sumetrolim, tantum verde si niste picături in nas de culoare închisă,plus gripstop de 2 ori pe zi.. nasucul tot curge,dupa tratament nici o schimbare. Ii curat nasucul încontinuu cu ser si aspirator nazal. Ce ma sfătuiți să fac? Va multumesc anticipat.

Buna ziua,
Am un bebe de 5luni caruia ii curge nasul, stranuta si tuseste. Medicul de familie ne-a recomandat gripstop picaruri nazale care nu au avut niciun efect. Apoi panadol si ophtamezone, acest tratament nu i l-am dat pt ca nu e prima oara cand ni-l da. Nu i-am dat panadol pt ca nu a facut febra iar picaturile au cortizon si nu am vrut sa il invat cu asa ceva fiind asa mic, mai ales ca i le-am mai pus de 2 ori cate 3 zile. Apoi am fost la IOMC si ne-au spus ca are herpangina desi nu a facut decat o singura data febra, 38.6. Ne-au dat badijonas bucal pe care nu i l-am putut aplica pt ca isi face scarba si ii vine sa vomite cand ii bag degetul in gurita mai adanc. Ne-au dat si tantum verde, pe acesta il folosim si picaturi Coralgol pe care i le-am pus doar de doua ori pt ca am observat putin sange in nasuc dupa administrarea lor. Chiar am urmarit sa nu fie de la culoarea lui. Banuiesc ca este prea puternic;probabil ar fi trebuit concentratie mai mica. Acum nu il mai curat decat cu ser si cu pompita manuala si nu se schima nimic. In continuare horcaie ca un furnal. Iar la partea de pompita suntem intr-un cerc vicios; pe o parte scot secretiile si pe alta le face la loc pt ca urla efectiva o jumatate de ora de cand ma apropii cu pompa. Ce pot sa mai fac in cazul acesta? Mi-a sugerat cineva sa folosesc respisun, il ajuta? Pot sa ii fac aerosol cu respisun? Poate scapam de pompa? Ce alte picaturi care sa nu fie asa de nocive si sa fie adecvate varstei lui pot folosi? Multumesc anticipat

Buna ziua. Am o fetit de 6 luni si 3 saptamani, 8 ,7 kg. Are mucisori(ii pun ser concentratie 3% alternat cu apa de mare si o aspir)si ieri dimi eata a facut febra 38.5 pt care i-am administrat 5 ml panadol, si i-a scazut. In rest rade , se joaca si mananca(laptele il refuza dar vrea apa si solide). E mai agitata si mai mofturoasa ca de obicei, totusi, si vad ca se chinuie sa doarma dar nu prea reuseste din cauza nasucului care tot infundat e:( ce as putea sa ii mai fac? Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.